loader
Foto

Vedeta populară

Este un talent show de folclor, în care interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Toate sezoanele emisiunii realizate şi prezentate de Iuliana Tudor se difuzează de luni până sâmbătă, de la ora 21.00 la TVR FOLCLOR.

 

Galerie foto

 

Tineri, copii, maturi, dar cu toţii pasionaţi de folclor, speciali prin poveştile de viaţă pe care le au şi înzestraţi cu voci extraordinare au trecut cu brio de preselecţiile organizate de echipa talent show-ului în oraşele României. Ei îmbracă straie populare din toate regiunile istorice ale ţării şi urcă pe scenă pentru a dovedi că pot deveni „Vedeta populară”. Participanţii trec prin trei probe de concurs, iar prestaţiile lor în competiţie sunt jurizate de cinci personalităţi diferite, dar care iubesc folclorul românesc.

Primele sezoane i-au aşezat la masa juriului pe Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan. Apoi, componenţa juriului s-a schimbat, astfel că, ultimele sezoane rolul de juraţi le-a revenit Niculinei Stoican, Corneliei Rednic, Elisei Stan, lui Grigore Leşe şi lui Bogdan Mihai Simion.

Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestre naţionale emblematice de folclor. „Vedeta populară” este un format de televiziune dezvoltat de TVR împreună cu Zucchero Media.

10:00 Vedeta populară (R)

(R din 7 mai)

(Reluare)

12:00 Muzica regiunilor

 

#TVRfolclor