loader
Foto

Galerie foto

Cristian Tabără

Cristian Tabără s-a născut la Oradea pe 30 noiembrie 1967. A absolvit Liceul de Filologie - Istorie din Oradea, după care a hotărât să dea admitere la Facultatea de Mecanică Timișoara, pe care însă nu a finalizat-o. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București.

 

Exclusiv în România
Români universali

A debutat în presă la Forum Studențesc - Timișoara în 1987, apoi a continuat cu Gazeta de Vest - Timișoara 1990, Jurnalul de Dimineață - Oradea, Jurnal Bihorean. După o perioadă de presă scrisă, pașii i-au fost îndrumați spre Radio Sonvest - Oradea. De acolo a urmat PRO TV Oradea și PRO TV București. A colaborat şi colaborează cu revista "Lumea credinței".

A parcurs toate treptele meseriei, de la reporter la moderator și de la realizator la șef de departament. A produs de toate, de la reportaje, meteo și matinal, la dezbateri politice și evenimente speciale. A primit numeroase premii și distincții profesionale. În 2009, el s-a alăturat echipei TVR, dând concurs și ocupând funcția de Director al Departamentului Film.

„Despre mine... nu am să vă spun foarte multe. Poate doar faptul că nu sunt un personaj ușor de suportat, sunt veșnic prins cu câte ceva, uneori tipicar și perfecționist, om al regulilor (deși plin de greșeli, ca mai toată lumea), cu tendințe de lider militarist. Mă descriu bine cuvintele Sfântului Apostol Pavel: «Nu fac binele pe care îl vreau, ci răul pe care nu îl vreau». Și, în completare, cuvintele sutașului Corneliu către Mântuitor: «Cred, Doamne, ajută necredinței mele! »", spune moderatorul emisiunii "Exclusiv în România".

*Sursa foto prim-plan cu Cristian Tabără: Claudiu Petringenaru

14:00 Cântec românesc

19:00 EDIŢIE ANIVERSARĂ

*Cântec si poveste

*Mariana Anghel

 

#TVRfolclor