loader
Foto

Galerie foto

Dana Constantinescu

S-a născut pe 3 decembrie 1962 în Bucureşti şi lucrează în TVR de peste 30 de ani. Este absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Politehnicii Bucureşti, a cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de Jurnalism şi a unui master în Jurnalism. În TVR, şi-a început cariera cu montajul pe bandă, a continuat cu developarea filmelor pentru TV, iar din 1990 realizează reportaje economice şi sociale.

 

Viaţa satului
În grădina Danei

Emisiunile la care a colaborat cu reportaje, interviuri şi anchete de-a lungul celor 23 de ani sunt: „Studioul Economic”, „Veniţi cu noi pe programul 2”, „Emisiune de tineret”, „Fii tu însuţi!”, „Vânătorii de imagini”, „Ecologica”, „România balneară”, „Turnul de control”, „Magazin turistic”, „Magazin social”, „Între DA şi NU”, „Studioul social”, „Pe muchie de cuţit”, „Matinal”, „Destinaţia România”, „Vara pentru 2”, „România ora 6 fix”, „Zona de conflict”, „Feminin”, „Opinia publică”, „Sub semnul întrebării”, „Cu ochii’n 4”, „Eu-Tu-Noi”, „ONG-blitz”, „TVR în direct”, „Parlamentul Romaniei”, „Ce-i de făcut?”, Campania „Citeşte o carte”, campania electorală, „Cultura eco”, „D’ale lui Mitică”, „Viaţa satului”.

„De peste doi ani realizez emisiunea <În grădina Danei>, o emisiune care se adresează celor care vor să se retragă la ţară, celor care vor să-şi facă o seră, ori celor care vor pur şi simplu să grădinărească. Dar nu i-am uitat nici pe cei care locuiesc la bloc şi nici pe cei care s-au hotărât să mănânce sănătos. Ţin foarte mult să-i aduc în prim plan pe cei care lucrează în staţiunile de cercetare şi care mai pot spune povestea produselor româneşti”, spune Dana Constantinescu.

Printre proiectele proprii se numără: „Agenda consumatorului”, „Îndeletniciri”, „Asta-i politica!”, „Cafeaua de dimineaţă”, „Avocatul poporului”, „Ora adevărului”, „Din coasta Evei”, „Transfocator”, campania antidrog „Învaţă să alegi”, „De la est la vest”, „Arta cu sare şi piper”, „Zona eu.ro”, „În grădina Danei”.

„Îmi iubesc şi respect publicul şi el simte asta, drept pentru care reuşim împreună să realizăm o emisiune de succes. Sunt la televizor aşa cum sunt şi în viaţa de zi cu zi, sunt naturală, ceea ce îmi aduce un plus de popularitate printre telespectatori. Am avut norocul să fac în viaţă meseria pe care mi-am dorit-o şi la care am visat de când eram copil şi cântam în Corul Radioteleviziunii Române”.

 

12:00 La multi ani, Elena si Constantin!

14:00 Cântec românesc

 

#TVRfolclor