loader
Foto

Adina Hada - ecoul cântecului din Valea Sebeșului

Sub cerul Ardealului, învăluit de dor și frumusețe, a înflorit vocea plină de sensibilitate a îndrăgitei interprete.

 

Adina Hada reușește să păstreze vie esența folclorului prin fiecare notă și vers, ducând mai departe moștenirea culturală a meleagurilor sale natale.

Crescută în Sebeș, cu rădăcini adânci în tradițiile locului, și-a început călătoria artistică la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, unde și-a șlefuit talentul nativ. A continuat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a descoperit și aprofundat tainele cântecului.

Astăzi, Adina Hada onorează și menține vii tradițiile folclorice prin fiecare concert, festival sau spectacol.

Implicarea sa nu se oprește doar pe scenă, ea fiind o susținătoare activă a tinerilor interpreți. A organizat numeroase cursuri de canto popular și preselecții, încurajând noile generații să îmbrățișeze muzica tradițională.

De-a lungul carierei, artista a avut colaborări importante cu Televiziunea Română, apărând în emisiuni de folclor foarte apreciate.

Una dintre cele mai notabile apariții a fost în programul„Din zestrea Ardealului”, la TVR Târgu Mureș, unde a adus în prim-plan cântece reprezentative din Valea Sebeșului.

(w882) Adina Hada

De asemenea, este prezentă și în emisiunea „Tezaur Folcloric” de pe TVR 1, unde reușește mereu să transmită emoția melodiilor sale către un public larg, contribuind la scrierea unei povești care continuă să inspire.

 

Sursa foto: Tezaur Folcloric, TVR 1, Din Zestrea Ardealului, TVR Târgu Mureș.

Sursa: TVR , Facebook https://www.facebook.com/people/Adina-Hada/100050668021183/?locale=ro_RO

 

 

 

 

 

21:00 Scena românilor

*Serie de festivaluri/concerte/concursuri din întreaga ţară, atât noi, cât şi din Arhiva TVR;

*Clipuri

23:00 Cu lăutarii după mine

* Muzica lautareasca, de petrecere, de pahar

 
Ion Ghițulescu: „Folclorul este hrana mea de toate zilele”

Cu o carieră artistică de peste 55 de ani, construită prin muncă și pasiune, a devenit un simbol al muzicii populare autentice.

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Valentin Grigorescu: „Cântecul popular apropie generațiile și le unește sufletele”

Îndrăgitul interpret de muzică populară din județul Argeș are o poveste de viață aparte: înainte de a-și dedica viața cântecului, a lucrat ca ...

 

#TVRfolclor