loader
Foto

Angelica Flutur: cântece, legende și dor de munte

Printre obcini și văi pline de povești, din inima Bucovinei, ne învăluiește o voce care păstrează ecoul cântecelor străvechi și frumusețea nealterată a tradițiilor huțulilor.

 

Originară din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, artista este o apreciată interpretă de muzică populară românească.

După ce a absolvit Liceul „Vasile Cocea” din Moldovița, a urmat cursurile Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unde a studiat silvicultura, însă dragostea pentru folclor a rămas mereu prioritară.

Angelica Flutur a lansat de-a lungul carierei trei albume de succes: „Sus pe muntele Ciumârna”, „Să iubești o suceveancă” și „Pe Obcini în Bucovina”.

De asemenea, a colaborat cu orchestre prestigioase precum „Ciprian Porumbescu” din Suceava și „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de renumitul Nicolae Botgros.

(w882) generic/ca

În cariera sa a participat la emisiuni de marcă ale TVR, precum „Cântec și poveste” difuzată la TVR IAȘI, unde a a reușit să transmită frumusețea tradițiilor huțule și să ne arate cu modestie pasiunea sa pentru folclor.

Un alt aspect demn de a fi remarcat este dragostea sa pentru portul tradițional. Deține o colecție impresionantă de costume populare autentice, dintre care unele piese au o vechime de peste un secol și jumătate. Păstrate cu mare grijă, sunt un simbol al respectului său față de moștenirea culturală a Bucovinei.

 

Sursa foto: Arhiva emisiunii „Cântec și poveste” TVR IAȘI

 

 

 

12:00 Scena românilor (R)

/

(Reluare)

14:00 Cântec românesc

*Clipuri din Arhiva TVR din toate regiunile ţării

 
Maestrul Nicolae Botgros, inspirație și rafinament în muzica populară

Ce rol joacă pasiunea și perseverența în conturarea unui destin excepțional?

Păstrarea tradițiilor: interpreți ai folclorului românesc în emisiunile TVR

Când vine vorba de cântecul popular autentic, numeroși artiști și-au câștigat locul pe scena Televiziunii Române prin interpretări deosebit de ...

Alexandru Mica: „De la muzica veche ne tragem toată seva iar poporul român a început a gândi în vers și melodie”

Cum poate un profesor universitar și cercetător să aprofundeze tradițiile folclorice și să le facă accesibile publicului larg?

 

#TVRfolclor