loader
Foto

„Cântec și Poveste" pe Valea Bârgăului, cu surorile Maria și Andreea Pavelean | VIDEO

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile Maria și Andreea Pavelean. La TVR Cluj ediția este sâmbătă și duminică, de la ora 19:00.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

.
(w882)Am aflat povestea drumului parcurs până acum în lumea cântecului popular de cele două surori și ne-am bucurat de cântece deosebite, lansate de-a lungul anilor de cele două talentate interprete ale cântecului popular din ținutul bârgăuan.

(w882)Originare din satul Tiha Bârgăului, surorile Maria și Andreea Pavelean au crescut într-o familie unde respectul pentru cântecul locului, pentru obiceiuri și tradiții, pentru costumul popular tradițional, era la loc de mare cinste. De micuțe, erau nelipsite de la spectacolele ce aveau loc în satul lor natal, cântând la toate serbările și spectacolele școlare de la Tiha Bârgăului.
.
(w882)Au avut șansa extraordinară de a fi ascultate cântând de către renumita interpretă Valeria Peter Predescu, care le-a acceptat imediat în grupul folcloric "Miorița", format din cele mai valoroase vlăstare ale cântecului popular din Bistrița Năsăud, grup coordonat de îndrăgita artistă. Aici, mărturisesc cele două interprete, a fost locul unde au învățat lucruri extrem de importante, ce aveau să le ajute pentru a putea să se individualizeze în mulțimea de interpreți ai cântecului nostru popular.

(w882)Ce a urmat după această întâlnire cu marea interpretă Valeria Peter Predescu, etapele parcurse, profesiile alese și neobosita lor căutare de valori ale cântecului tradițional bârgovenesc și multe altele, le-ați aflat în această nouă ediție a îndrăgitei emisiuni „Cântec și Poveste".
,
Realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

14:00 Cântec românesc

18:00 Magazin agrar

*Viata Satului

*Producator Gabriel Gherghescu

 
„Ora Regelui”, la TVR 1: Comunitățile dunărene din Mehedinți, vizitate de Familia Regală a României

Svinița, Dubova și Orșova și-au scos la iveală comorile: folclorul sârbilor și cehilor, dulcețurile, plăcintele și pîinea proaspăt ieșită din ...

Eveniment TVR Internațional: „Ziua Iei 2024”

Eveniment TVR Internațional: „Ziua Iei 2024”

publicat: vineri, 28 iunie 2024

Ziua Universală a Iei Românești, 24 iunie, a fost și anul acesta prilej de sărbătoare și petrecere într-unul dintre cele mai frumoase campusuri ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

 

#TVRfolclor