loader
Foto

„Cântec și Poveste" pe Valea Bârgăului, cu surorile Maria și Andreea Pavelean | VIDEO

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile Maria și Andreea Pavelean. La TVR Cluj ediția este sâmbătă și duminică, de la ora 19:00.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

.
(w882)Am aflat povestea drumului parcurs până acum în lumea cântecului popular de cele două surori și ne-am bucurat de cântece deosebite, lansate de-a lungul anilor de cele două talentate interprete ale cântecului popular din ținutul bârgăuan.

(w882)Originare din satul Tiha Bârgăului, surorile Maria și Andreea Pavelean au crescut într-o familie unde respectul pentru cântecul locului, pentru obiceiuri și tradiții, pentru costumul popular tradițional, era la loc de mare cinste. De micuțe, erau nelipsite de la spectacolele ce aveau loc în satul lor natal, cântând la toate serbările și spectacolele școlare de la Tiha Bârgăului.
.
(w882)Au avut șansa extraordinară de a fi ascultate cântând de către renumita interpretă Valeria Peter Predescu, care le-a acceptat imediat în grupul folcloric "Miorița", format din cele mai valoroase vlăstare ale cântecului popular din Bistrița Năsăud, grup coordonat de îndrăgita artistă. Aici, mărturisesc cele două interprete, a fost locul unde au învățat lucruri extrem de importante, ce aveau să le ajute pentru a putea să se individualizeze în mulțimea de interpreți ai cântecului nostru popular.

(w882)Ce a urmat după această întâlnire cu marea interpretă Valeria Peter Predescu, etapele parcurse, profesiile alese și neobosita lor căutare de valori ale cântecului tradițional bârgovenesc și multe altele, le-ați aflat în această nouă ediție a îndrăgitei emisiuni „Cântec și Poveste".
,
Realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

0:00 Muzica tradiţională

6:55 Imnul României

 
Festivalul internațional „Tamburaşii Câmpiei Bănăţene” la Sânnicolau Mare (II) | VIDEO

Joi, 18 iulie, de la ora 14:45, la TVR Timișoara, vă invităm să vizionați a doua parte a ediției despre Festivalul internațional „Tamburaşii ...

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Zeci de turişti care au vizitat în weekend muzeul în aer liber „Romulus Vuia” din Hoia au avut parte de o surpriză de proporţii. O asociație a ...

Costumul popular, subiect de studiu la Stanford

Costumul popular, subiect de studiu la Stanford

publicat: vineri, 12 iulie 2024

România, America de Nord şi Hawaii au ceva în comun: ia românească. Veşmintele tradiţionale au fost duse în gălăgia urbană a Americii de Nord, ...

 

#TVRfolclor