loader
Foto

Cântec și poveste: Din dragoste pentru folclorul maramureșean | VIDEO

Vineri, 15 martie, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" v-am invitat din nou pe plaiuri maramureșene, unde ne-am întâlnit cu interpretul Dumitru (Deți) Iuga.  

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

.
A fost o întâlnire cu totul aparte, pentru că interpretul Dumitru (Deți) Iuga s-a aflat la prima sa apariție la TVR 3, având în vedere că activitatea sa artistică este una ce se desfășoară de puțin timp. Realizatorul acestei emisiuni mărturisește faptul că și pentru el a fost o premieră, în sensul că a fost prima ediție a emisiunii când s-a întâlnit cu invitatul și l-a cunoscut personal, pe platoul de filmare.

(w882)

Reîntors acasă după 18 ani trăiți în străinătate, acolo unde dorul de casă și de locurile copilăriei și le-a astâmpărat prin cântecele satului maramureșean ce i-au fost bun tovarăș sufletesc, Dumitru (Deți) Iuga a realizat câteva înregistrări cu folclor autentic maramureșean, ce s-au bucurat repede de mare succes.

(w882)

Frumusețea și valoarea cântecelor, stilul autentic, neaoș, de interpretare și sinceritatea abordării cântecului tradițional maramureșean l-au propulsat foarte repede pe Dumitru Iuga în ierarhia celor mai îndrăgiți interpreți maramureșeni.

(w882)

(w882)

Crescut de mic în dragoste pentru învățătura creștin-ortodoxă, invitatul nostru a abordat în repertoriul său și cântecul religios, priceasna sau cântecul de strană, interpretarea sa fiind una emoționantă.

(w882)

Am ascultat mărturisiri sincere, povești emoționante despre încercări, reușite și îndoieli ale vieții, despre bucuria sufletului adusă de cântecul neamului său. Toate aceste povești frumoase s-au împletit cu minunate cântece maramureșene, interpretate de invitatul nostru și care sunt sigur că au ajuns la sufletele dumneavoastră.

(w882)

(w882)

Realizator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

 

 

 

19:50 FILLER

*Lumina din oameni *Pricesne

20:00 Taina zilelor mari

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...

 

#TVRfolclor