loader
Foto

Cântecele neamului se ascultă şi se păstrează în „Tezaur folcloric”, pe TVR 1

Interpreţi români, dar şi din Serbia s-au unit într-un glas pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturii tradiţionale româneşti. Duminică, 28 ianuarie, ora 13.00, la TVR 1 urmărim noi momente din Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”.

 

Tezaur folcloric

Interpreţi tineri români, dar şi din Serbia, precum şi mari nume ale folclorului românesc s-au unit într-un glas pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturii tradiţionale româneşti. S-a întâmplat pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, desfăşurat la începutul toamnei 2023. Iar duminică, 28 ianuarie, cântecele neamului răsună la „Tezaur folcloric”, cea mai iubită emisiune de folclor prezentată de Gheorghiţa Nicolae la TVR 1.

(w882)

Vom putea reasculta Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voivodina, condusă de Roman Bugar şi Graţian Petrovici, în momente excepţionale, pregătite cu minuţiozitate şi rigurozitate, care dau străluciri de Tezaur cântecelor noastre.

Ne vom bucura de frumusețea cântecelor și a costumelor populare de pe tot cuprinsul țării și de momente de o sensibilitate aparte. Artişti tineri, dar şi celebrităţi ale momentului urcă pe scena sacră a folclorului românesc pentru a bucura publicul de acasă, după ce au fost aplaudaţi de publicul albaiulian: Ioana Ardelean, Firuţa Cina, Marin şi Roman Bugar, Antonela Ferche Buţiu şi Liviu Buţiu, Florentina şi Petre Giurgi, Adrian Benţa, Laura Lavric şi Nicolae Furdui Iancu, acompaniaţi de Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voivodina.

(w882)

(w882)

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” rămâne o pledoarie pentru cântecul, portul şi graiul românesc. Este singurul festival cu susţinere privată şi unul dintre cele mai apreciate din ţară. Ediţia din anul 2023 a fost un omagiu adus fondatorilor acestui eveniment: prof. Stelian Stoica – dirijorul şi directorul Ansamblului Jidvei România, prof. Sergiu Cipariu – directorul Festivalului, ing. Liviu Necşulescu - organizatorul Festivalului şi Preşedinte SC Jidvei.

De peste 20 de ani această coproducţie, realizată de cele două echipe, Jidvei şi cea a emisiunii „Tezaur folcloric”, are scopul de a pune în valoare şi de a promova tot ceea ce înseamnă cultură naţională, tineri merituoşi şi talentaţi, artişti mari, formaţii tradiţionale, familii de interpreţi, orchestre şi interpreţi din ţară, dar şi din afara graniţelor ei.

Prezintă: Gheorghiţa Nicolae

Producător: Roxana Pletea-Popuşoi

14:00 Cântec românesc

18:00 Magazin agrar

(Viaţa Satului / Ferma / Agrostrategia)

 
Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, vă oferim un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" de ...

Iuliana Tudor ne invită la o vorbă... „Cu ai mei!”. Podcastul cu vedete din lumea folclorului se vede online şi la TVR

Din 29 februarie, primul proiect online al Iulianei Tudor se vede la TVR Folclor, pe canalul oficial de YouTube al vedetei, pe TVR+ şi, din 2 ...

Duminică seară, cântăm şi ne distrăm cu Maria Buză şi invitaţii ei

Telespectatorii TVR 1 pot revedea spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, prezentat de Iuliana Tudor, duminică, 3 martie, respectiv 10 ...

 

#TVRfolclor