loader
Foto

„Cântecul de acasă” - ediție specială la TVR 3, la trecerea dintre ani pentru ortodocşii de rit vechi

Relizatoarea TVR Timişoara şi interpreta de folclor Felicia Stoian ne-au propus să petrecem împreună, în emisiunea „Cântecul de acasă”, difuzată pe 14 ianuarie, de la ora 16.00. I-au fost alături interpreţii Adrian Stanca, Maria Coman şi Ciprian Roman.

 

Felicia Stoian

Anul Nou bate şi în poarta românilor ortodocşi de rit vechi, prilej pentru TVR 3 de a continua sărbătoarea. Realizatoarea TVR Timişoara şi interpreta de folclor Felicia Stoian ne-au propus să petrecem împreună, în emisiunea „Cântecul de acasă”, difuzată pe 14 ianuarie, de la ora 16.00.

Ediţia specială a menţinut atmosfera de bună dispoziţie prin cântece de sărbătoare de ieri și de azi, din repertoriul unor interpreți din Banat și Ardeal, care s-au format şi dezvoltat în emisiunea „Tezaur folcloric”.

Un artist complet și un om împlinit, fost colaborator emblematic al Ansamblului Ciocârlia din București, Adrian Stanca a oferit cu generozitate publicului flori de cântec „din dor de Banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli, dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românești. În repertoriul său se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere.

O fericită şi împlinită comuniune de destine s-a petrecut între Felicia Stoian şi Maria Coman, cele care, din 1997, sunt „surori” nedespărţite, devenind de-a lungul timpului „două trupuri într-un suflet”, aşa cum le place să îşi spună. Ce le uneşte, e, desigur, folclorul. Au numeroase albume împreună, vocile lor sunt compatibile şi se completează armonios. Era şi firesc, astfel, ca Maria Coman să fie şi ea prezentă la sărbătoarea trecerii dintre ani de la TVR 3.

Bunicul său cânta la vioară. A fost, probabil, cel care i-a insuflat lui Ciprian Roman dragostea pentru folclor. A avut şansa să participe la festivaluri-concurs de folclor la începutul carierei, dar mărturiseşte că „îi datorez totul Marioarei Murărescu şi Tezaurului ei folcloric. Făcea nişte spectacole minunate. Dacă ajungeai acolo, era imposibil să nu te lansezi, mai devreme sau mai târziu. […] Era locul unde se refăcea lumea satului autentic, tradiţional.” Ciprian Roman urează şi el „La mulţi ani!” ortodocşilor de rit vechi, la „Cântecul de acasă” de la TVR 3.

(w882) Cantecul d

Înzestrat cu har special, Ștefan Constantin Moacă este un adevărat reper în muzica instrumentală româneacă. Trompetistul Orchestrei Profesioniste Banatul din Timișoara ne-a oferit, de asemenea, un moment special duminică după-amiază, la TVR 3.

14:00 Cântec românesc

18:00 Magazin agrar

(Viaţa Satului / Ferma / Agrostrategia)

 
Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, vă oferim un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" de ...

Iuliana Tudor ne invită la o vorbă... „Cu ai mei!”. Podcastul cu vedete din lumea folclorului se vede online şi la TVR

Din 29 februarie, primul proiect online al Iulianei Tudor se vede la TVR Folclor, pe canalul oficial de YouTube al vedetei, pe TVR+ şi, din 2 ...

Duminică seară, cântăm şi ne distrăm cu Maria Buză şi invitaţii ei

Telespectatorii TVR 1 pot revedea spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, prezentat de Iuliana Tudor, duminică, 3 martie, respectiv 10 ...

 

#TVRfolclor