loader
Foto

Cântecul popular românesc, la rang de cinste, pe TVR 3

Concerte extraordinare de muzică populară, spectacole și medalioane folclorice. Le-ați regăsiți pe toate în programul ultimelor zile din decembrie, la TVR3.

 

În întâmpinarea Anului Nou, TVR 3 va transmite o serie de ediții speciale dedicate folclorului românesc, de la cântece și dansuri, la tradiții, obiceiuri și oameni ce și-au dedicat viața cântecului popular. În ultimele zile ale anului, urmăriți pe TVR 3 Concertul extraordinar de Muzică Populară ”ORIGINI”, de la TVR Craiova, ediții speciale ale emisiunii ”Vine Cluju pe la noi” și un medalion folcloric dedicat Sofiei Vicoveanca, de la TVR Iași.

Așadar, sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 22:00, TVR 3 difuzează Spectacolul aniversar Nicolae Botgros, de la TVR Craiova. Concertul extraordinar de Muzică Populară ”ORIGINI” ne poartă într-o călătorie spre rădăcinile cântecului popular românesc. Ne ridică la dans Nicolae Botgros şi orchestra „Lăutarii”, împreuna cu Vlăduța Lupău, Niculina Stoican, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Constantin Enceanu, Olguța Berbec, Ion Paladi.

(w882)

 

(w882)

(w882)

Duminică, 31 decembrie, de la ora 13:30, ”Vine Cluju pe la noi” cu o ediție specială în dar. Realizatorii ne promit că vom avea parte de o călătorie captivantă prin bogăția și diversitatea folclorului, prezentată într-un format inedit și interactiv. Moderatorul emisiunii devine un ghid pasionat în universul tradițiilor, alături de ascultători și telespectatori, împărtășind povești autentice și întâmplări pline de culoare.

(w882)

Această ediție specială adună momente-cheie din emisiunile anterioare, evidențiind esența și farmecul autentic al folclorului. Sergiu Vitalian Vaida interacționează cu ascultătorii și telespectatorii într-un mod plin de căldură și umor, creând o conexiune autentică și emoționantă cu publicul.

De-a lungul emisiunii „Vine Cluju pe la noi - Best of”, veți descoperi o varietate de tradiții muzicale, dansuri locale și povești fascinante despre obiceiurile populare din diverse regiuni. Emisiunea devine astfel o celebrare a identității culturale și a moștenirii folclorice, aducând în prim-plan artiști talentați și oameni pasionați de păstrarea și promovarea tradițiilor locale.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

În spiritul interacțiunii, moderatorul încurajează audiența să împărtășească propriile experiențe și tradiții, transformând emisiunea într-un dialog vibrant între gazdă și public. Astfel, „Vine Cluju pe la noi - Best of" devine nu doar un spectacol de divertisment, ci și o oportunitate de a celebra și perpetua frumusețea inepuizabilă a folclorului românesc.

De la ora 16:00, avem ocazia să urmărim un Medalion folcloric, de la TVR Iași, dedicat Sofiei Vicoveanca. Este, fără nicio îndoială, o emblemă a  folclorului bucovinean.  Dar talentul Sofiei Vicoveanca trece și dincolo de graiul nostru şi este apreciat peste tot în lume.

(w882)

Costumul impecabil, trăistuţa proverbială şi dârzenia din priviri, ascund o mare sensibilitate. Poeziile domniei sale sunt un exemplu de claritate şi amărăciune, câteodată. Atentă la detalii până la perfecţiune, spune de fiecare dată: ”asta-s eu. Sofia Vicoveanca”.

(w882)

Prezintă: Iustina Irimia Cenușă. Producător: Horia Gumeni

 

 

 

16:00 WWW TOP TVR

18:00 De la sate adunate

 
Din inima Argeșului la TVR FOLCLOR: Valentin Grigorescu

Din inima Argeșului la TVR FOLCLOR: Valentin Grigorescu

publicat: miercuri, 23 octombrie 2024

Cu un parcurs profesional neobișnuit, cariera artistului este strâns legată de muzica populară din Argeș

Adina Hada - ecoul cântecului din Valea Sebeșului

Adina Hada - ecoul cântecului din Valea Sebeșului

publicat: luni, 21 octombrie 2024

Sub cerul Ardealului, învăluit de dor și frumusețe, a înflorit vocea plină de sensibilitate a îndrăgitei interprete.

Costumul popular: o moștenire plină de înțelesuri

Costumul popular: o moștenire plină de înțelesuri

publicat: duminică, 20 octombrie 2024

Vestimentația are o istorie îndelungată, fiind una dintre cele mai vechi expresii ale identității și culturii noastre naționale.

 

#TVRfolclor