loader
Foto

Concert extraordinar „Drag de România noastră", de Paște, cu Paul Surugiu-Fuego

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul Surugiu-Fuego, împreună cu invitaţii săi şi cu Orchestra Fraților Advahov.

 

Afost un concert cu folclor autentic, o călătorie a lui Paul Surugiu - Fuego prin nouă zone istorice ale României, o călătorie muzicală în care artistul a prezentat cele mai frumoase melodii în graiul specific fiecărui loc şi a schimbat nouă costume populare.

Sala a fost arhiplină, iar oamenii au vibrat la fiecare moment oferit de artist.

(w882) Iuliana Tu

Invitaţii lui Paul Surugiu - Fuego sunt reprezentanți de seamă ai generaţiei tinere a folclorului românesc, muzicieni de valoare care duc mai departe tradiţiile şi cântecele populare.

(w882) Sigla Fueg

Cel mai tânăr invitat al lui Fuego are doar opt ani şi se numeste Rareş Prisăcariu, copilul-minune care, înainte de a câştiga un prestigios concurs de talente, a debutat în emisiunea „Drag de România mea!". Rareş a recitat un poem emoţionant, alături de Fuego.

(w882) Rares

Din  Maramureș vin Oana Tomoiagă și Paul Ananie; din  Bucovina, Andreea Haisan și Alexandru Brădăţan; din  Ardeal, Alexandra Chira și Tudor Furdui Iancu; din Oltenia, Maria Beatrice Băndoiu și Zorina Bălan; din Muntenia, Gabriel Dumitru; din Mehedinți,  Olguța Berbec, Remus Novac și Marian Medregoniu; din Banat Ciprian Pop şi Florin Boita; din Moldova, Fetele din Botoşani şi Mihaela Gurău, iar din  Basarabia a sosit Gabriel Nebunu cu joc şi voie bună.

(w882) 2 cu Fuego

(w882) Doua cu Fu

(w882) Furdui

(w882) Maramures

(w882) Nicoleta V

De asemenea, oaspete de onoare este Nicoleta Voica, artista care a celebrat 50 de ani de carieră alături de Paul Surugiu - Fuego.

Toate momentele au fost acompaniate de dansatorii Ansamblului „Brâuleţul” din Constanța, coregraf Ştefan Coman.

(w882) Diverse Fu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: 5 mai, ora 14.40; 6 mai, ora 20.00

TVR Internațional: 5 mai, ora 22.40 și 6 mai, ora 7:00 și ora 4:00 (ora României)

TVR Moldova: 5 mai, ora 21:00 și ora 3:00.

(w882) Bundita

9:00 Tezaur folcloric (R)

( R din 24 mai)

(Reluare)

9:30 Zestrea românilor (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)
 
Traian Jurchela, aniversat la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cei 75 de ani de viaţă ai artistului împreună cu Angelica Stoican, Andreea Voica, Ioan Bocșa, precum şi ...

TVR Iași vă prezintă Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” | VIDEO

Joi, 23 mai, de la ora 18:30, la Ateneul Național din Iași, adu cu tine o carte și doneaz-o proiectului "Podul de cărți - TVR Iași".

”Cântec și poveste” cu laureații Festivalului de muzică populară

Vineri, 24 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", v-am invitat să cunoașteți laureații celei de-a XIII-a ...

 

#TVRfolclor