loader
Foto

De 1 Iunie, ne-am prins în „H...ora prichindeilor”! | VIDEO

Una dintre cele mai iubite emisiuni pentru copii ale Televiziunii Române şi singura emisiune de folclor cu și pentru cei mici a revenit cu o ediţie specială de Ziua Copilului, sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR 1, respectiv de la 14.00, la TVR FOLCLOR. Programul a putut fi urmărit simultan şi de românii din afara graniţelor, la TVR Internaţional, iar la TVR MOLDOVA, tot sâmbătă, de la ora 15.00.

 

(w882)

(w882)

De „H...ora prichindeilor” se leagă numele multor artişti consacraţi de astăzi. Bibi, Denisa Trofin sau membrii grupului Miracol îşi amintesc cu drag de începutul carierelor lor.

Emisiunea ce a adunat deja peste 20 de ani de la prima difuzare a revenit pe micul ecran cu o ediţie specială, de 1 Iunie. Gheorghița Dăscălița, Maria şi Eric – sau, oficial, Gheorghiţa Nicolae, Maria Beia şi Eric Ciulei – ne-au aşteptat la o oră de distracţie, cu cântec, joc şi voie bună, sâmbătă, de la 13.00, la TVR 1, iar de la 14.00, la TVR FOLCLOR.

(w882)

(w882)

Interpreți de folclor – îndrumători ai unor copii talentați sau părinţi, la rândul lor, însoțiti de propriii copii – ansambluri de dansatori copii, mici instrumentiști, adevărați virtuozi ai folclorului românesc au fost invitaţi să ne bucure cu muzica şi dansurile lor. Printre ei – Ion Drăgan şi grupul de copii al Şcolii Populare de Artă „Constatin Brâncuşi” din Tg. Jiu, Loredana Streche, Valeria Arnăutu, Emilia Drăgotoiu Nanu, Grupul Minisong.

(w882)

Ne-am adus aminte de momente memorabile şi personaje îndrăgite care ne-au încântat, de-a lungul vremii, la „H...ora prichindeilor”, graţie secvenţelor din Arhiva de Aur a Televiziunii Române cu Alina Albina, Hoinărici, Maricica și Păcală, Zvonici, Vecinele și Gheorghița Dăscăliţa.

(w882)

În data de 1 iunie, la TVR 1 şi TVR FOLCLOR. Programul a putut fi urmărit simultan şi de românii din afara graniţelor, la TVR Internaţional, iar la TVR MOLDOVA, tot sâmbătă, de la ora 15.00.

21:00 Vedeta popular-sezon I

23:00 Lăutarii vechi şi noi

 
Povestea celor 4 subzone ale Maramureşului, într-un mare eveniment folcloric aniversar, de Rusalii, la TVR 1

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit, de curând, 65 de ani de existenţă, într-un concert extraordinar desfăşurat la Baia Mare. ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric”

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne invită să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă pitorească ...

 

#TVRfolclor