loader
Foto

Galerie foto

De 60 de ani pe scenă, Florica Bradu a fost aniversată la TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, a putut fi urmărit la TVR 1 în două părţi, pe 11 şi 25 februarie, de la ora 21.00. Iuliana Tudor ne-a aşteptat alături de prieteni ai artistei, cu cele mai frumoase cântece din Bihor.

 

Iuliana Tudor

Timp de două săptămâni, Iuliana Tudor ne-a propus reîntâlnirea cu una dintre doamnele muzicii populare ale Ardealului. Concertul aniversar Florica Bradu, susţinut la Oradea la sfârşitul anului trecut, a celebrat cariera uneia dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din Crișana, promotor al folclorului bihorean timp de mai mult de 6 decenii. Duminică, 11 februarie, respectiv duminică, 25 februarie, de la ora 21.00, am urmărit la TVR 1 cele două părţi ale spectacolului ce au aniversat-o pe „Lioara Bihorului”.

(w882)

Buni prieteni ai artistei, mari nume ale folclorului românesc, au urcat pe scenă să cânte pentru Florica Bradu: Grupul Iza din Maramureș, Traian Jurchela, Angelica Stoican, Andreea Voica și Deian Galetin, Grupul vocal Lioara și Antonela Ferche Buțiu, Viorica Flintașu, Florica Zaha, Cornelia Căprariu Roman și Petrică Pașca, Nicolae și Nicușor Mureșan, Maria Sidea, Andrei Corb, Ciprian Mocan, Grupul vocal ,,Lioara” al Școlii de Arte Francisc Hubic. În calitate de invitată specială a evenimentului, etnomuzicologul şi realizatorul TVR Elise Stan i-a fost aproape interpretei şi la acest ceas aniversar.

(w882)

(w882)

Acompaniamentul muzical al concertului a fost asigurat de Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, dirijor profesor Liviu Buțiu.

Repertoriul Floricăi Bradu este unul extrem de valoros, mergând până la fondul muzical de strat vechi din România. Textele cântecelor sale au o valoare poetico-literară deosebită, fiind cu adevărat repere importante pentru ceea ce reprezintă creația populară anonimă. Piesa „Lioară Lioară” este și va rămâne în istoria folclorului muzical ca unul dintre cele mai frumoase cântece românești.

(w882)

De asemenea, artista este şi unul dintre cei mai vechi și constanți colaboratori ai Televiziunii Române. Am revăzut-o cu drag, alături de Iuliana Tudor, de invitata specială Elise Stan, de prieteni şi colegi de scenă de o viaţă. Duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

14:00 Cântec românesc

18:00 Magazin agrar

(Viaţa Satului / Ferma / Agrostrategia)

 
Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, vă oferim un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" de ...

Iuliana Tudor ne invită la o vorbă... „Cu ai mei!”. Podcastul cu vedete din lumea folclorului se vede online şi la TVR

Din 29 februarie, primul proiect online al Iulianei Tudor se vede la TVR Folclor, pe canalul oficial de YouTube al vedetei, pe TVR+ şi, din 2 ...

Duminică seară, cântăm şi ne distrăm cu Maria Buză şi invitaţii ei

Telespectatorii TVR 1 pot revedea spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, prezentat de Iuliana Tudor, duminică, 3 martie, respectiv 10 ...

 

#TVRfolclor