loader
Foto

Din inimă, pentru inima tuturor românilor: „Tradiţii clujene în Tezaur folcloric”, la TVR 1 | VIDEO

Gheorghiţa Nicolae ne-a invitat să urmărim cele mai frumoase cântece, jocuri, tradiţii şi obiceiuri din judeţul Cluj în cadrul spectacolului extraordinar „Tradiții clujene în Tezaur folcloric ”. Duminică, 2 iunie, ora 13.00, la TVR 1.

 

Tezaur folcloric

Adevărată şcoală de folclor, Tezaurul folcloric, emisiunea brand a postului public de televiziune, continuă să promoveze valorile adevărate ale satului românesc. Program model de televiziune, Tezaurul folcloric a păstrat la standarde înalte gustul publicului pentru adevăratele valori ale folclorului românesc, adaptând creaţiile tradiţionale la realitatea lumii de azi.

Publicul a fost cel care a dat girul concertelor extraordinare, care au adus pe scenă obiceiuri şi tradiţii, port, joc, cântec românesc, Tezaurele Umane Vii, ansambluri de o valoare inestimabilă şi artişti deosebiţi... Totul pentru a ţine memoria sufletului românesc vie.

(w882)

„Păstrători şi promotori ai culturii tradiţionale, toţi cei care păşesc pe scena Tezaurului folcloric devin alţi oameni... oameni cu mare responsabilitate şi dăruire faţă de tot ceea ce înseamnă patrimoniu cultural românesc. Şi aşa s-a întâmplat şi la recentul concert care a avut loc la mijlocul lunii mai, în Clujul drag nouă”, declară Gheorghiţa Nicolae, prezentatoarea spectacolului extraordinar „Tradiții clujene în Tezaur folcloric”.

(w882)

Cele mai frumoase cântece, jocuri, tradiții și obiceiuri din județul Cluj au fost prezentate pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, pe 15 mai 2024, în cadrul spectacolului extraordinar „Tradiții clujene în Tezaur folcloric”. „Totul a fost pregătit în cel mai mic detaliu de organizator, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, prin managerul Adriana Irimieș, o inimoasă și împătimită româncă de tot ceea ce înseamnă cultura tradițională, împreună cu Orchestra Profesionistă Cununa Transilvană, dirijor Tudor Căucean şi echipa TVR”, a mai adaugat prezentatoarea. Urmărim înregistrarea acestui eveniment la TVR 1, începând de duminică, 2 iunie, în emisiunea „Tezaur folcloric”.

(w882)

„Tineri interpreți clujeni, ansambluri, mari nume din județul Cluj, alături de Tezaurele Umane Vii, dar și invitați din alte zone folclorice au dat străluciri de Tezaur acestui concert grandios, într-o sală arhiplină, care a aplaudat minute în șir fiecare moment artistic. Evenimentul s-a dorit a fi o punere în scenă a trăirilor, emoțiilor și sentimentelor pur românești”, a mai punctat Gheorghiţa Nicolae.

(w882)

Pe scena devenită neîncăpătoare de atâta frumusețe și diversitate folclorică au venit cu cântecul lor şi ne vor încânta, de asemenea, la TVR 1: Sava Negrean Brudașcu, Floarea Calotă, Ovidiu Purdea Someș, Radu Ciordaș, Leontina Dorca și Maria Carmen Sas, Ciprian Roman, Roxana Reche și Alexandru Pal, Sorin Filip, Ana Ilca Mureșan, Marius Ciprian Pop, Maria Marcu, taragostistul Ciprian Totpati, Amalia Codorean, Florin Roșan, Marinela Zegrean, Mariana Morcan, Ioan Dordoi și Felix Gălan, Valeria și Traian Ilea, Mugurii tradițiilor clujene, tineri interpreți, Ansamblul Folcloric Studențesc Mărțișorul, Ansamblul Folcloric Cununa Apusenilor din Gilău, Ansamblul Tradiții - Someșul Napoca, Grupuri tradiționale din Răchițele, Frata, Mociu, Ceaba și Orman. Spectacolul extraordinar a putut fi vizionat la TVR 1, în cadrul emisiunii „Tezaur folcloric”, în 2 iunie, de la ora 13.00.

(w882)

(w882)

Prin aceste concerte şi spectacole, echipa emisiunii „Tezaur folcloric” caudă să aducă în casele telespectatorilor și în fața publicului iubitor de frumos, Tezaurele României. În fiecare duminică, de la ora 13.00, la TVR 1.

***

Prezintă: Gheorghiţa Nicolae

Producător: Roxana Pletea Popuşoi

9:00 Caravana TVR Moldova la tine în sat

*Este un proiect televizat ce isi propune sa ajunga in satele din Republica Moldova, sa cunoasca viata localnicilor, sa afle care sunt grijile si bucuriile omului simplu de la tara.

10:00 Vedeta populară (R)

(R din 26 iulie)

(Reluare)
 
Despre port, cânt românesc și tradiție, la “Actual regional” | VIDEO

Joi, 18 iulie, de la ora 18:30, la TVR Cluj, Grațian Moldovan v-a invitat la o nouă ediție “Actual regional”.

Festivalul internațional „Tamburaşii Câmpiei Bănăţene” la Sânnicolau Mare (II) | VIDEO

Joi, 18 iulie, de la ora 14:45, la TVR Timișoara, v-am invitat să vizionați a doua parte a ediției despre Festivalul internațional „Tamburaşii ...

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Zeci de turişti care au vizitat în weekend muzeul în aer liber „Romulus Vuia” din Hoia au avut parte de o surpriză de proporţii. O asociație a ...

 

#TVRfolclor