loader
Foto

Concert aniversar „Dor Transilvan", la 30 de ani de activitate artistică (II)

În urmă cu trei decenii, urca pe scenele de la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur" și  Festivalul de Folclor din Middlesbrough. Vineri, 12 iulie, de la ora 15.00 pe TVR3, ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii  „ Cântec și Poveste", care celebrează Ansamblul folcloric „Dor Transilvan".

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Veți cunoaște povestea celor 30 de ani de activitate artistică a Ansamblului folcloric „Dor Transilvan" al Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.


Înființat în aprilie 1994 de către sindicatul din instituție, ansamblul a debutat național în septembrie 1994 cu ocazia participării la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur" și internațional în 1995, la Festivalul de Folclor din Middlesbrough, Anglia.

 

De-a lungul celor 30 de ani de activitate, ansamblul a sustinut sute de spectacole și a reprezentat România și folclorul românesc în peste 100 de festivaluri internaționale pe trei continente, Europa, Asia și America, și a colaborat cu artiști renumiți ai României.

(w882) Dor transi


În această a doua parte a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată acestui prestigios Ansamblu Folcloric, vă invităm să urmăriți selecțiuni din concertul aniversar.

***
TVR Cluj
Prezintă: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

0:00 Muzică tradiţională

6:55 Imnul României

 
La mulți ani, Maria și Marin!

La mulți ani, Maria și Marin!

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Cu ocazia zilei de 8 septembrie, cu prilejul celebrării Nașterii Maicii Domnului, TVR Folclor urează un călduros „La mulți ani!” tuturor ...

Constantin Lătărețu, sărbătorit la TVR Folclor

Constantin Lătărețu, sărbătorit la TVR Folclor

publicat: miercuri, 04 septembrie 2024

Pe 5 septembrie, Constantin Lătărețu își celebrează ziua de naștere, iar TVR FOLCLOR marchează acest moment special cu o serie de emisiuni și ...

O aniversare în acorduri tradiționale: Maria Ciobanu la TVR Folclor

Maria Ciobanu, vocea care a colorat folclorul românesc cu tonuri vibrante de autenticitate, își sărbătorește ziua de naștere pe data de 3 ...

 

#TVRfolclor