loader
Foto

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele Munților”, ediție aflată egida ”Junii Sibiului – 80 de ani”. D in 22 septembrie, timp de 7 săptămâni, ne vom bucura de spectacole pline de culoare, veselie și folclor românesc autentic.

 

În luna august, vreme de 5 zile, la Sibiu, a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” a unit țări și continente, prin promovarea elementelor identitare, colorate prin diversitatea culturală a fiecărui ansamblu participant. Sibiul a devenit capitala folclorului internațional, ducând mai departe tradiția organizării unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale din Europa. Spectacole folclorice, ateliere de dans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic au încântat spectatorii și vizitatorii Sibiului. Telespectatorii TVR 1 se vor delecta să urmărească cele mai spectaculoase momente pregătite de participanți pentru Festivalul „Cântecele Munților”, timp de șapte săptămâni, duminică seară, la TVR 1. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la prima ediție dedicată Festivalului „Cântecele Munților” pe 22 septembrie, de la ora 21.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Peste 800 de artiști, din 8 țări participante, au generat stări intense de bucurie, prin evenimentele care au conturat această ediție, aflată sub egida „Junii Sibiului – 80 de ani”, ansamblul gazdă aflându-se la ceas aniversar.

(w882)

(w882)

(w882)

În prima seară a festivalului, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” oferă publicului un spectacol aniversar, marcând cei 80 de ani de existență artistică, alături de artiști invitați din întreaga țară. Pe scena din Piața Mare, au strălucitfolclorul românesc, muzica de petrecere românească și folclorul internațional. Duminică, 22 septembrie, Iuliana Tudor ne invită să urmărim prima parte a acestui spectacol, alături de interpreții Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Paul Ananie, Adriana Anghel, Daria Gâdea, Gabriel Dumitru, Geanina Gavrilă, Andreea Haisan, Nicu Mâță, Iulia Mihai, Aurora și Săndel Mihai, Daniel Pop, Ioana Ștefan, Sînziana Ștefan, Oana Bozga, Bogdan Toma, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Giulia Medrea, Gabriela Tuță, Marian Medregoniu, Virginia Irimuș, Bogdan Filimon, Zvonko Trailovici, Ștefania Narenji, Ancuța Corlățan, Andra Matei, Mihai Teacă, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Paula Medrea, Cătălin Iancu, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Ilie Medrea, Sebastian Emanuel Stan, Răzvan Năstăsescu, Alina Pinca, Adrian Neamțu, Mariana Anghel, Nineta Popa și Ionuț Fulea.

(w882)

(w882)

„Am avut privilegiul de a cânta din nou la cel mai mare festival din Sibiu: Cântecele Munților. Fiecare notă, fiecare acord au fost ca o reîntâlnire cu o familie extinsă, care mă însoțește de atâția ani. De fiecare dată când urc pe această scenă, trăiesc emoția primelor sunete și magia care se creează între mine și public. Este un sentiment unic să faci parte din acest eveniment, să aduci bucurie și să vezi cum muzica unește suflete”, a notat interpretul Mihai Teacă, fost câștigător al sezonului 3 „Vedeta populară”, iubit interpret de folclor. „La Sibiu se petrec lucruri frumoase în fiecare an, iar eu mă bucur că și de această dată am făcut parte dintr-un spectacol inedit! ”, a adăugat maramureșeanca Daria Gâdea, și ea fost semifinalistă la „Vedeta populară”.

(w882)

O mare bucurie a adus publicului pe scenă și sibianul Robert Târnăveanu, care a ridicat lumea în picioare cu cântece pline de veselie: „Tanțo, caii mei să moară/De nu te-oi fura diseară,/

Să bag mahalaua-n boală...”, dar mai multe vedem duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este cuprins în calendarul mondial al prestigioasei organizații CIOFF, fiind organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Televiziunea Română este partener tradițional al evenimentului folcloric de la Sibiu.

20:30 Zestrea românilor

*Despre cultura și valorile autentice ale românilor, în seria specială de documentare Zestrea Românilor

21:00 O vedeta populară (R)

* Cele mai îndrăgite vedete ale muzicii populare românești, așa cum nu i-ați mai văzut de multă vreme, sunt invitate, alături de Iuliana Tudor, să depene amintiri și să interpreteze piesele de suflet ale românilor.

*Alexandru Mica

*Familia Rednic

Prezintă Iuliana Tudor

Realizator Elise Stan

(Reluare)
 
Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Concert extraordinar „Tradiţii clujene” în „Tezaur folcloric”, la TVR1

Păstrători şi promotori ai culturii tradiţionale, clujenii ştiu să îşi cinstească valorile. Evenimentul „Tradiţii clujene în Tezaur folcloric ”, ...

Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

publicat: vineri, 20 septembrie 2024

De la debutul remarcabil din 1967 la momente memorabile și spectacole internaționale, artista continuă să impresioneze prin muzica sa tradițională

 

#TVRfolclor