loader
Foto

Geta Postolache: cântecul care ne unește cu tradițiile

La TVR Folclor, o celebrăm pe iubita interpretă, cea care ne dăruiește mereu lumină și speranță prin melodiile sale.

 

Născută în localitatea Vadu Roșca, județul Vrancea, ea și-a trăit acolo copilăria, atât cu momente frumoase, cât și cu clipe dificile, dintre care cea mai dramatică a fost revolta satului împotriva colectivizării din 1957, o amintire ce i-a marcat profund copilăria.

Cu toate acestea, muzica a devenit refugiul său, iar cântecele inspirate din întâmplările vieții de zi cu zi au ajuns la inimile multor români.

(w882)

Cariera ei a început mai târziu, la 29 de ani, demonstrând că pasiunea nu cunoaște limite de vârstă. Participând la concursurile „Cântarea României”, a câștigat numeroase premii.

Relația sa specială cu Televiziunea Română a inclus invitații în emisiuni de succes precum „Tezaur Folcloric” și „Cântec și poveste” de la TVR Cluj.

Cu fiecare apariție, Geta Postolache a adus în prim-plan bogăția folclorului românesc, încântând generații întregi cu autenticitatea și frumusețea muzicii sale, o frumoasă legătură între trecut și prezent.

De-a lungul carierei, a lansat opt albume și a colaborat cu orchestre de renume precum „Doina Argeșului” și „Ciprian Porumbescu”, captivând publicul prin emoția pe care o transmite.

Originile sale din Vrancea i-au influențat repertoriul, îmbinând melodiile vesele din Moldova cu cele melancolice din Muntenia.

De asemenea, a fost o prezență constantă pe scenele din țară și în străinătate, cântând cu bucurie românilor de pretutindeni. Cariera sa a inclus și turnee prin țară și în străinătate, inclusiv în Italia, unde a susținut concerte la Roma, Florența și Torino.

Fiecare apariție a fost un prilej de a atinge inimile celor care o ascultă. O puteți revedea in imagini de colecție la TVR FOLCLOR sau înregistrări din Arhiva TVR.

De ziua ei, îi urăm sănătate și îi mulțumim pentru tot ceea ce ne-a oferit de-a lungul anilor!

 

 

 

 

 

22:00 Lăutarii vechi şi noi

0:00 Muzică tradiţională

 
Geta Postolache: cântecul care ne unește cu tradițiile

Geta Postolache: cântecul care ne unește cu tradițiile

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

La TVR Folclor, o celebrăm pe iubita interpretă, cea care ne dăruiește mereu lumină și speranță prin melodiile sale.

Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

Ecoul Bucovinei într-o viață de cântec

publicat: luni, 23 septembrie 2024

Pe 23 septembrie, Sofia Vicoveanca este sărbătorită la TVR Folclor cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 83 de ani.

 

#TVRfolclor