loader
Foto

Galerie foto

La mulți ani, Maria și Marin!

Cu ocazia zilei de 8 septembrie, cu prilejul celebrării Nașterii Maicii Domnului, TVR Folclor urează un călduros „La mulți ani!” tuturor artiștilor care poartă numele de Maria, Marin sau Marian.

 

Cele mai iubite voci ale folclorului românesc sunt sărbătorite de Sfânta Maria Mică.

În spiritul acestei sărbători, dorim să reamintim doar câteva dintre cele mai îndrăgite interprete, care, prin talentul lor, contribuie semnificativ la păstrarea tradițiilor muzicale autentice.

Maria Ciobanu, supranumită „Ciocârlia muzicii populare”, este o adevărată legendă a folclorului. De-a lungul carierei sale, a fost adesea omagiată în emisiunile TVR pentru performanțele sale excepționale. Cu o voce unică și un timbru inconfundabil, Maria Ciobanu este în inimile românilor din toate generațiile.

Maria Dragomiroiu, recunoscută pentru sensibilitatea profundă a interpretărilor sale, s-a remarcat printr-o tehnică vocală desăvârșită. Prin cântecele sale pline de emoție, Maria Dragomiroiu încântă mereu publicul telespectator cu o muzică de o frumusețe aparte.

Maria Cârneci, cu carisma sa vibrantă și energia debordantă, însuflețește scenele de folclor din întreaga țară. Prezența sa pe micile ecrane la emisiuni TVR cucerește audiența, reușind să transmită esența tradițiilor românești într-un mod plin de umor și căldură.

Mariana Ionescu Căpitănescu, cunoscută pentru aparițiile sale pline de rafinament și emoție, abordează cântecele tradiționale cu o dragoste aparte pentru valorile satului românesc. Participările sale la emisiuni ale Televiziunii Române aduc cântecul oltenesc în casele și inimile românilor.

TVR FOLCLOR le transmite tuturor artiștilor care poartă numele Maria, Marin sau Marian un sincer „La mulți ani!”.

Fie ca talentul lor să continue să inspire și să lumineze sufletele românilor din întreaga lume!

 

 

21:00 O vedeta populară (R)

* Cele mai îndrăgite vedete ale muzicii populare românești, așa cum nu i-ați mai văzut de multă vreme, sunt invitate, alături de Iuliana Tudor, să depene amintiri și să interpreteze piesele de suflet ale românilor.

*Cununa Carpati

*Nicolae Furdui Iancu

Prezintă Iuliana Tudor

Realizator Elise Stan

(Reluare)

23:00 Lăutarii vechi şi noi

 
Liliana Laichici, vocea Banatului

Liliana Laichici, vocea Banatului

publicat: duminică, 15 septembrie 2024

Cu ocazia zilei sale de naștere, îndrăgita artistă va fi omagiată de TVR Folclor, un moment special care scoate în evidență cariera sa de succes ...

Grigore Leşe: „Știi ce înseamnă să dai sens vieții? Să cânți pe o strună o melodie și în timpul cântatului, să nu schimbi instrumentul!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Maestrul naiului

Maestrul naiului

publicat: joi, 12 septembrie 2024

Născut pe 6 aprilie 1941, Gheorghe Zamfir a devenit o figură de referință în muzica tradițională românească, cel care a dus naiul pe cele mai ...

 

#TVRfolclor