loader
Foto

La mulţi ani, Gheorghiţa Nicolae!

Duminică, 16 iunie, la TVR Folclor am sărbătorit-o pe interpreta şi prezentatoarea emisiunii „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae. Telespectatorii au putut vedea înregistrări cu Gheorghiţa Nicolae realizate de-a lungul mai multor ani.

 

Prezentatoarea „Tezaurului folcloric” de la TVR 1, Gheorghiţa Nicolae, și-a aniversat ziua de naştere duminică, 16 iunie. Într-o ediţie ce i-a fost dedicată, Gheorghiţa Nicolae ne-a oferit cu bucurie câteva înregistrări muzicale, mai noi sau mai vechi, din arhiva Televiziunii Române.

„Luna lui Cireșar reprezintă, pentru mine, acel timp și anotimp al unei vieți însoțite de cântec, cu tot ce înseamnă dragoste și emoție umană. Toată viață mi-a fost însoțită de cântecul românesc, de portul nostru tradițional cu accente de noblețe regală. Televiziunea Română este, pentru mine, acel loc sacru, unde am venit ca un om obișnuit şi am devenit, prin nobilă misiune, un om cu o responsabilitate deosebită în ceea ce privește promovarea acestor valori ale patrimoniului cultural imaterial. Tezaurul folcloric reprezintă rațiunea mea de a fi, ca om și realizator de emisiuni folclorice, dar și acel program de elită al Televiziunii Naționale căruia eu m-am dedicat cu multă conştiinciozitate.
Mulțumesc Televiziunii Române, colegilor și coordonatorilor acestei instituții pentru fiecare clipă petrecută împreună pentru promovarea valorilor culturii tradiționale! Mii de mulţumiri publicului pe care îl avem, de fiecare dată, alături de noi, de ani de zile!", ne-a declarat sărbătorita Gheorghiţa Nicolae.

(w500)

Ne-am bucurat să vedem şi să ascultăm melodii din folclorul românesc cu Gheorghiţa Nicolae la TVR Folclor de la ora 12.00.

 

16:02 Cântec românesc

17:00 FILLER

-Promoveaza RomanIA oriunde te-ai afla!

 
„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...

Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric” | VIDEO

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne-a invitat să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă ...

 

#TVRfolclor