loader
Foto

„Lăutarii altfel”, 50 de ani pe scenă, la TVR 1

Concertul prilejuit de împlinirea a 50 de ani ai Orchestrei Lăutarii din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, prezentat de Iuliana Tudor, a putut fi văzut la TVR1.

 

Iuliana Tudor

Timp de peste 50 de ani, generaţii de muzicieni au scris istoria Orchestrei Naționale Lăutarii din Chișinău. Pe 28 ianuarie şi pe 4 februarie, telespectatorii TVR 1 au șansa să urmărească o pledoarie muzicală dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea orchestrei conduse de maestrul Nicolae Botgros. Concertul „Lăutarii altfel” este unul dintre cele două evenimente muzicale de amploare, desfăşurate în 2020 la Chişinău – „Lăutarii altfel” și „Lăutarii tradițional”. Concertul prezentat de Iuliana Tudor poate fi văzut la TVR1. Prima partea a fost difuzată pe 28 ianuarie, iar cea de-a doua - pe 4 februarie, de la ora 21.00.

(w882)

Va fi o bucurie pentru toţi să îi redescoperim pe membrii Orchestrei Lăutarii şi pe maestrul Nicolae Botgros care, în ţinută de gală, ne prezintă o altfel de muzică: clasică, pop, jazz, café concert. Alături de ei, urcă pe scenă mari interpreţi din România şi Republica Moldova – Gheorghe Zamfir, Monica Anghel, Paula Seling, Vlad Miriţă, Natalia Barbu, Ion Paladi, Ana Cernicova, Mihai Munteanu, Trupa Akord.

„Pentru mine, este mai mult decât onorant să fi fost parte la un moment istoric din parcursul muzical al celei mai valoroase orchestre românești – chiar dacă e din Basarabia, îi zicem românești – și faptul că mă leagă peste 20 de ani de colaborare cu orchestra Lăutarii a însemnat o emoție dublă. Un public extraordinar la Chișinău – a fost extrem de primitor cu toți invitații de acolo – și o atmosferă demnă de o mare sărbătoare, care sper să vă facă plăcere”, declară Iuliana Tudor, gazdă a evenimentului.

(w882)

Unii dintre cei mai virtuoși, talentați și iubiți instrumentiști și interpreți din Republica Moldova – Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău, alături de unul dintre cei mai îndrăgiți dirijori – Nicolae Botgros și de invitații lor, precum şi cea mai populară vedetă de televiziune – Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică, la o petrecere ca-n poveşti.

 

14:00 Cântec românesc

18:00 Magazin agrar

(Viaţa Satului / Ferma / Agrostrategia)

 
Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, vă oferim un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" de ...

Iuliana Tudor ne invită la o vorbă... „Cu ai mei!”. Podcastul cu vedete din lumea folclorului se vede online şi la TVR

Din 29 februarie, primul proiect online al Iulianei Tudor se vede la TVR Folclor, pe canalul oficial de YouTube al vedetei, pe TVR+ şi, din 2 ...

Duminică seară, cântăm şi ne distrăm cu Maria Buză şi invitaţii ei

Telespectatorii TVR 1 pot revedea spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, prezentat de Iuliana Tudor, duminică, 3 martie, respectiv 10 ...

 

#TVRfolclor