loader
Foto

Marius Ciprian Pop

Marius Ciprian Pop, cunoscut interpret de muzică populară și preot ortodox, este o figură remarcabilă în peisajul cultural românesc, mai ales în ceea ce privește păstrarea și promovarea tradițiilor din zona Transilvaniei.  

 

48 de ani de viață, tradiție și dăruire în muzica populară.

Un artist dedicat care îmbină armonios tradițiile muzicale și valorile spirituale ale neamului românesc.

Născut pe 1 septembrie 1976, el și-a petrecut copilăria într-un sat din apropierea Clujului, într-un mediu în care muzica și credința erau inseparabile.

Dragostea sa pentru muzică a înflorit în anii tinereții, în special în perioada în care a urmat Seminarul Teologic, unde a început să își dezvolte abilitățile vocale prin studii de canto clasic.

Cariera sa artistică a fost propulsată după ce a participat la un concurs de muzică populară la Sibiu în 1996, unde a fost remarcat de personalități importante ale muzicii populare românești, cum ar fi Marioara Murărescu.

De atunci, Marius Ciprian Pop a devenit un nume în muzica populară, lansând numeroase albume și câștigând aprecierea publicului din întreaga țară.

Un aspect deosebit al activității sale este echilibrul pe care l-a menținut între cariera muzicală și chemarea sa spirituală. El vede muzica populară ca pe o formă de rugăciune, un mod de a-și exprima dragostea pentru Dumnezeu și pentru tradițiile neamului românesc.

De asemenea, a fost mereu interesat mai degrabă de impactul emoțional și spiritual pe care muzica sa îl are asupra oamenilor decât de recunoașterea oficială sau de premiile obținute.

În viața personală, Marius Ciprian Pop este un familist convins. Cu fiica sa, Antonia, a înregistrat melodii ce au fost foarte bine primite de public. Mereu povestește cât mult contează pentru el familia și transmiterea valorilor tradiționale generațiilor viitoare.

Cu ocazia aniversarii zilei sale de naștere, pe data de 1 septembrie, în contextul împlinirii a 48 de ani de viață, TVR FOLCLOR îi dedică emisiuni speciale, apreciind contribuția sa la conservarea culturii tradiționale românești, dualitatea sa ca preot și artist și legătura pe care o are cu publicul său.

Îl puteți revedea în apariția sa la emisiunea Tezaur Folcloric, difuzată de Televiziunea Română.

 

 

 

20:00 Concert / Festival folcloric

22:00 Lăutarii vechi şi noi

 
Liliana Laichici, vocea Banatului

Liliana Laichici, vocea Banatului

publicat: duminică, 15 septembrie 2024

Cu ocazia zilei sale de naștere, îndrăgita artistă va fi omagiată de TVR Folclor, un moment special care scoate în evidență cariera sa de succes ...

Grigore Leşe: „Știi ce înseamnă să dai sens vieții? Să cânți pe o strună o melodie și în timpul cântatului, să nu schimbi instrumentul!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Maestrul naiului

Maestrul naiului

publicat: joi, 12 septembrie 2024

Născut pe 6 aprilie 1941, Gheorghe Zamfir a devenit o figură de referință în muzica tradițională românească, cel care a dus naiul pe cele mai ...

 

#TVRfolclor