loader
Foto

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când cozonacii și pasca sunt la loc de cinste, până în a treia zi de Paști, marți, 7 mai, la ora 22.00, sunteți invitații de onoare ai emisiunilor cu muzică și dansuri populare.

 

Veta Biriș, Mioara Velicu și Ansamblul Folcloric „Maria Tănase" sunt doar câteva nume pe care le regăsiți în programele pregătite de studiourile teritoriale TVR și difuzate în zilele de Paști la TVR3.

Vă prezentăm detalii despre orele de difuzare și invitații edițiilor speciale.

(w882) Vine Cluju

Duminică, 5 mai

13.30 VINE CLUJU’ PE LA NOI - TVR Cluj

Bucurați-vă de Sărbătorile de Paști alături de emisiunea noastră specială. Promitem să vă aducem în case o atmosferă plină de cântec, bucurie și voie bună. Alături de îndrăgitul nostru prezentator Sergiu Vitalian Vaida, veți descoperi tradiții pascale autentice. Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a sărbători spiritul Paștelui într-un mod plin de căldură și într-o atmosferă de comunitate. Realizator este Sergiu Vitalian Vaida.

(w882) Vine Cluju

15.00 CÂNTEC ŞI POVESTE Ediție specială (I ) - TVR Tg. Mureș

Voie bună și cântec autentic le  vor fi aduse în case iubitorilor muzicii populare de Veta Biriș și Ansamblul Centrului Cultural Augustin Bena al județului Alba.

(w882) Zestrea

16.00 CÂNTECUL DE ACASĂ * DUET POPULAR – TVR Timișoara

„Muzica este dragoste, iar pentru mine este modul de a le transmite oamenilor iubire", mărturisește artistul Raoul, invitat special la Timișoara, în Concertul Aniversar al solistei Zorica Savu.

(w882) Raoul Zori

17.00 CARAVANA TVR3 Ediție specială - TVR Iași

Caravana TVR3 poposește de sărbători in inima etnofolclorică a Bucovinei, la Mănăstirea Humor, Fundu Moldovei și Ciocănești. Vorbim cu oamenii locului despre tradiții de Paști, spiritualitate și ofertele turistice ale zonei. Realizator este  Vasile Arhire.

22.00 CONCERT  EXTRAORDINAR  „ORIGINI” - Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii" din Chișinău – TVR Craiova

Nicolae Botgros și faimoasa sa orchestra Lăutarii din Chișinău ne cheamă într-o călătorie spre rădăcinile cântecului popular, ORIGINI - un spectacol extraordinar cu Mioara Velicu, Vlăduța Lupău, Niculina Stoican, Olguța Berbec, Constantin Enceanu, Ionuț Fulea.

(w882) Vine Cluju

Luni, 6 mai

13.30 VINE CLUJU’ PE LA NOI Ediție Specială -TVR Cluj

Indiferent dacă sunteți singuri sau în compania familiei și a prietenilor, vă invităm să vă alăturați nouă pentru a sărbători spiritul Paștelui. Realizator este Sergiu Vitalian Vaida.

(w882) Vine Cluju

15.00  CÂNTEC ŞI POVESTE Ediție specială -TVR Tg. Mureș

Iubitorii folclorului sunt invitați, în zi de sărbătoare, să petreacă alături de soliști și ansambluri folclorice din județul Alba, în atmosfera cetății medievale din Alba-Iulia.

(w882) Maru Tm

18.00 „DE LA MĂRU-N TIMIȘOARA" - TVR Timișoara

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara.

Interpretează Maria și Mihai Nemeș, Ionela Moruțan, Laura Haidău, Robert Târnăveanu, Ion Drăgan, Cornel Borza, Lucian Drăgan. Acompaniază orchestra Banatul din Timișoara, dirijor Sebastian Roșca.

(w882) Maru Tm

22.00 SPECTACOL „DE LA IAŞI LA CHIŞINĂU” (I) -TVR Iași

Interpreți din România și din Basarabia - Constantin Bahrin, Silvia Zagoreanu și invitații lor.

Marți, 7 mai

13.05 DIN ZESTREA ARDEALULUI Ediție Specială - TVR Tg. Mureș

O ediție specială și cu invitați pe măsură... Vom petrece, cu cântece îndrăgite din Ardeal și cu voie bună,  într-un decor de primăvară, pe când natura îți arată prospețimea prospețimea și soliștii, măiestria.

(w882) Zestrea

14.00 CÂNTEC ŞI POVESTE  „ZIUA  OLTENIEI”- TVR Craiova

ZIUA OLTENIEI este ziua în care Tudor Vladimirescu a intrat în București cu o pâine în mână, semn al păcii și belșugului. Sărbătorim această dată istorică împreună cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase" , care a pus în scenă o poveste frumoasă despre tradițiile și obiceiurile oltenilor, spectacolul „Am iubit și-am să iubesc” .

(w882) Zestrea

18.00 AZI LA NOI CÂNTĂ TOT NATUL  - TVR Timișoara

Profesioniști valoroși, din arii profesionale dintre cele mai diferite și neașteptate, apar pentru întâia dată  în fața publicului, într-un moment unic  de folclor, alături de Ansamblul „Timișul". Scriitori, preoți, avocați, actori, sportivi, muzicieni  ori arhitecți - toți remarcabili, în domeniile lor de activitate - au ales să împărtășească o seară minunată cu noi. Spectacolul aduce în fața timișorenilor soliști remarcabili ai folclorului românesc: Andreea Voica, Daniela Condurache și Traian Stoiță. Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Topciov și Ciprian David. Prezentator Florin Mihoc.

22.00  SPECTACOL  „DE LA IAŞI LA CHIŞINĂU” (II) -TVR Iași

Interpreți din România și din Basarabia - Constantin Bahrin, Silvia Zagoreanu și invitații lor.

(w882) Raoul Zori

0:00 Muzica tradiţională

6:55 Imnul României

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#TVRfolclor