loader
Foto

Galerie foto

O aniversare în acorduri tradiționale: Maria Ciobanu la TVR Folclor

Maria Ciobanu, vocea care a colorat folclorul românesc cu tonuri vibrante de autenticitate, își sărbătorește ziua de naștere pe data de 3 septembrie. În preajma acestei date, TVR Folclor dedică o serie de programe aniversare celei supranumite „privighetoarea cântecului popular românesc.”

 

Cu o carieră de peste șase decenii, aceasta a rămas un simbol al muzicii populare, răspândind bucurie și emoție în inimile a milioane de români.

(w882)

(w882)

Prin dragostea sa constantă pentru păstrarea tradițiilor, a devenit una dintre cele mai valoroase figuri ale scenei muzicale autohtone.

(w882) portret ma

Anul acesta, TVR marchează evenimentul printr-o retrospectivă impresionantă a carierei sale, inclusiv apariții memorabile ale artistei, cum ar fi emisiunea "O dată-n viață" alături de Iuliana Tudor și Irina Loghin, disponibilă pentru revedere pe canalul de YouTube al TVR:

 

“Vreau să mulțumesc din toată inima publicului nostru care ne-a susținut atâția ani de zile și Televiziunii Române pentru că ne-a propulsat și ne-a făcut cunoscute, mulțumesc din tot sufletul ‘’, a mărturisit artista.

(w882)

Pe măsură ce sărbătorim împreună această ocazie festivă, sunteți invitați să redescoperiți interpretările care au consacrat-o, accesând arhiva de aur a Televiziunii Române pe YouTube:

Celebrăm, așadar, la TVR FOLCLOR, un întreg patrimoniu cultural, prin vocea caldă și plină de har a Mariei Ciobanu.

(w882) Maria Ciob

Foto: Arhiva TVR.

 

 

21:00 O vedeta populară (R)

* Cele mai îndrăgite vedete ale muzicii populare românești, așa cum nu i-ați mai văzut de multă vreme, sunt invitate, alături de Iuliana Tudor, să depene amintiri și să interpreteze piesele de suflet ale românilor.

*Cununa Carpati

*Nicolae Furdui Iancu

Prezintă Iuliana Tudor

Realizator Elise Stan

(Reluare)

23:00 Lăutarii vechi şi noi

 
Liliana Laichici, vocea Banatului

Liliana Laichici, vocea Banatului

publicat: duminică, 15 septembrie 2024

Cu ocazia zilei sale de naștere, îndrăgita artistă va fi omagiată de TVR Folclor, un moment special care scoate în evidență cariera sa de succes ...

Grigore Leşe: „Știi ce înseamnă să dai sens vieții? Să cânți pe o strună o melodie și în timpul cântatului, să nu schimbi instrumentul!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Maestrul naiului

Maestrul naiului

publicat: joi, 12 septembrie 2024

Născut pe 6 aprilie 1941, Gheorghe Zamfir a devenit o figură de referință în muzica tradițională românească, cel care a dus naiul pe cele mai ...

 

#TVRfolclor