loader
Foto

Parada cântecului şi portului popular, de 1 Decembrie, în spectacolul „Noi suntem români!”, la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă şi anul acesta la Sibiu, în direct, de Ziua Naţională, la ora 14.30, pentru trei ore de folclor autentic, cântece patriotice, cântece tradiţionale, costume româneşti din toate zonele, întâlniri cu artişti consacraţi sau reprezentanţi ai generaţiei tinere. Spectacolul se vede şi la TVRi, de la ora 16.00.

 

Iuliana Tudor

Ca în fiecare an, de Ziua Națională a României spunem într-un glas „Noi suntem români!”, printr-un spectacol folcloric extraordinar, difuzat în direct de la Sibiu. Pe 1 Decembrie, de la ora 14.30, Iuliana Tudor ne aşteaptă la Sibiu, alături de unii dintre cei mai mari artişti ai folclorului nostru, dar şi de interpreţi aflaţi la început de drum, cu un îndemn la retrezirea conştiinţei naţionale. Timp de trei ore, spectacolul „Noi suntem români!” este în direct la TVR 1. Românii din diaspora se conectează la atmosfera aniversară de la Sibiu de la ora 16.00, la TVRi.

(w882) Iuliana Tu

Noi suntem români! a devenit un concert tradiţie de 1 Decembrie, oferit în transmisiune directă de către Televiziunea Română, de la Sibiu. În fiecare an, ne reamintim că România înseamnă, de fapt, continuitate, de la o generaţie la alta, prin tot ceea ce avem ca valori identitare. Iar acest spectacol oferă de la cântece patriotice, cântece tradiţionale, costume româneşti din toate zonele, până la întâlnirea cu artişti consacraţi sau reprezentanţi ai generaţiei tinere – un tablou care arată cât de frumoasă este România şi câte lucruri valoroase avem încă, despre care să vorbim şi pe care să le promovăm.

Ziua Naţională a României înseamnă sărbătoare, înseamnă împreună, înseamnă gândul la România mare, înseamnă mesajul către viitor – şi anume, că fiecare dintre noi avem datoria să ţinem România unită. Copiii noştri sunt cei care trebuie să primească acest mesaj, iar ediţia din acest an îi are în prim-plan pe ei, pe copiii României”, anunţă Iuliana Tudor, gazda evenimentului.

(w882) dansuri

Ne vor încânta cu melodiile lor Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu, Mariana şi Adriana Anghel, Adrian Neamțu, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Traian Stoiță, Sebastian Emanuel Stan, Răzvan Năstăsescu, Angelica Flutur, Olguța Berbec și Remus Novac, Vasilica Tătaru, Nicușor Iordan, Dumitru Teleagă, Alina Pinca, Alina Bîcă, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Bogdan Toma, Oana Bozga, Oana Tomoiagă,  Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Iulia Mihai, Virginia Irimuș, Daniel Pop, Ilie Caraș, Ina Chiriac, Viorel Nicolae Pop, Paula Medrea, Nicu Mâță, Șirin Narenji, Cosmin Bîrlan, Geanina Gavrilă, Sînziana Ștefan, Ioana Ștefan, Anda Horoba, Cristina Diaconescu, Marina Roșu, Roxana Goia.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” şi Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” ne vor aminti frumuseţea dansurilor noastre, iar celebrii „Lăutari” din Chişinău, conduşi de maestrul Nicolae Botgros, vin cu energia lor molipsitoare la această sărbătorire a sufletului românesc de pretutindeni.

(w882) Nicolae Bo

Spectacolul, la care Televiziunea Română este partener de tradiţie, este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii”, Sibiu.

foto Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

16:00 WWW TOP TVR

18:00 De la sate adunate

 
Din inima Argeșului la TVR FOLCLOR: Valentin Grigorescu

Din inima Argeșului la TVR FOLCLOR: Valentin Grigorescu

publicat: miercuri, 23 octombrie 2024

Cu un parcurs profesional neobișnuit, cariera artistului este strâns legată de muzica populară din Argeș

Adina Hada - ecoul cântecului din Valea Sebeșului

Adina Hada - ecoul cântecului din Valea Sebeșului

publicat: luni, 21 octombrie 2024

Sub cerul Ardealului, învăluit de dor și frumusețe, a înflorit vocea plină de sensibilitate a îndrăgitei interprete.

Costumul popular: o moștenire plină de înțelesuri

Costumul popular: o moștenire plină de înțelesuri

publicat: duminică, 20 octombrie 2024

Vestimentația are o istorie îndelungată, fiind una dintre cele mai vechi expresii ale identității și culturii noastre naționale.

 

#TVRfolclor