loader
Foto

Pe „Drumul lui Leșe", înainte de sărbătoarea Învierii | VIDEO

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare și de bucurie, într-un Timp al comuniunii Om-Divinitate - într-o ediție specială pregătită pentru Paști.

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Grigore Leşe l-a invitat pe Radu Preda în ediția specială de Paști a emisiunii „Drumul lui Leșe" din 4 mai.

(w882) Radu PredaSărbătoarea este un timp împrumutat Timpului, este expresia unei lumi mitice de dinaintea istoriei, civilizaţiei, legilor şi obiceiurilor. Este purtătoare de speranţă. Sărbătoarea permite acea comuniune periodică dintre om şi divinitate, redă dimensiunea sacră a existenţei.

Apăsat de povara vieții, de suferința și necunoscutul care îl însoțesc în fiecare zi, omul își îndreaptă sufletul către sensul și sprijinul absolut, Dumnezeu. Pentru țăranul român, Dumnezeu nu este o idee, ci o realitate vie, nu este dincolo, ci pretutindeni, iar omul nu este o expresie a pământului acesta, ci a cerului, a spiritului.

***

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia
Producător: Sînziana Miloşoiu
Realizator: Grigore Leşe​

 

9:30 Zestrea românilor (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)

10:00 Vedeta populară (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)
 
Traian Jurchela, aniversat la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cei 75 de ani de viaţă ai artistului împreună cu Angelica Stoican, Andreea Voica, Ioan Bocșa, precum şi ...

TVR Iași vă prezintă Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” | VIDEO

Joi, 23 mai, de la ora 18:30, la Ateneul Național din Iași, adu cu tine o carte și doneaz-o proiectului "Podul de cărți - TVR Iași".

”Cântec și poveste” cu laureații Festivalului de muzică populară

Vineri, 24 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", v-am invitat să cunoașteți laureații celei de-a XIII-a ...

 

#TVRfolclor