loader
Foto

Dor de Dobrogea – Floarea Tănăsescu

Una dintre vocile care rămân cu noi și transformă cântecul într-o emoție ce ne însoțește mult timp după ce tăcerea se așterne.

 

Originară dintr-o zonă bogată în obiceiuri și spiritualitate, Floarea Tănăsescu a reușit să aducă în lumină farmecul autentic al Dobrogei, transformându-l într-un punct de reper al folclorului românesc.

Dragostea pentru cântec a însoțit-o încă din copilărie, când urca pe scenă cu emoție sinceră. Mai târziu, a ales să-și cultive talentul la Școala Populară de Artă din București.

A fost mereu atrasă de specificul zonei natale, păstrând o legătură strânsă cu zona din care provine.

În anii ’70, s-a remarcat la concursul „Floarea din Grădină”, unde interpretările sale pline de trăire au cucerit atât juriul, cât și inimile tuturor celor prezenți.

A urmat un parcurs artistic bogat, în care colaborarea cu Televiziunea Română a jucat un rol esențial, aducând-o mai aproape de publicul larg.

Cântece precum „Hai la Dobrogea” sau „Măi, flăcău, dobrogean” au devenit repere îndrăgite, purtând cu ele parfumul câmpurilor dobrogene și energia plină de viață a locurilor natale.

În cadrul galei „Drag de România mea!”, apariția sa a fost cu adevărat specială – o prezență elegantă, înveșmântată într-un costum tradițional remarcabil, care a exprimat, dincolo de cuvinte, mândria de a reprezenta un colț de țară drag inimii sale.

Floarea Tănăsescu ne reamintește cât de prețioase sunt rădăcinile noastre. Vocea ei mângâie sufletul și păstrează vie legătura cu un trecut bogat și plin de frumusețe.

Sursa foto: Arhiva emisiunii “Drag de România mea!“

Sursa: Arhiva TVR.

 

 

21:00 Scena românilor

*Serie de festivaluri/concerte/concursuri din întreaga ţară, atât noi, cât şi din Arhiva TVR;

*Concert Paraschiv Oprea si invitatii sai

*Clipuri

23:00 Cu lăutarii după mine

* Muzică lăutărească, de petrecere, de pahar

 
Dor de Dobrogea – Floarea Tănăsescu

Dor de Dobrogea – Floarea Tănăsescu

publicat: sâmbătă, 29 martie 2025

Una dintre vocile care rămân cu noi și transformă cântecul într-o emoție ce ne însoțește mult timp după ce tăcerea se așterne.

Zestre de suflet

Zestre de suflet

publicat: marţi, 25 martie 2025

„Straiele mele naționale sunt un lucru sfânt”, spune Pamfil Roată. El este, în esență, un fiu al satului, strâns legat de locurile natale și de ...

„Mi-am dorit să dăruiesc ceva frumos oamenilor”– Angelica Stoican

O voce inconfundabilă a folclorului românesc, un reper al muzicii populare.

 

#TVRfolclor