loader
Foto

Sofia Vicoveanca, simbol al folclorului bucovinean

Una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România, continuă să impresioneze publicul cu vocea sa inconfundabilă și cu dragostea profundă pentru tradițiile din Bucovina.

 

Născută și crescută în lumea satului, a trăit în respect pentru înaintași și a păstrat nealterate valorile autentice ale folclorului românesc.

Cu o carieră de zeci de ani, Sofia Vicoveanca și-a dedicat viața artei populare, interpretând un repertoriu bogat și variat, care include cântece de leagăn, de nuntă, de dragoste și dor, colinde și bocete. Cele mai iubite de public rămân, însă, cântecele de joc și voie bună, ce evocă spiritul și bucuria vieții din satul bucovinean.

Pe data de 20 august 2022, la TVR 3, telespectatorii au avut ocazia să revadă o ediție specială a emisiunii „Cântec și poveste”, având-o ca invitată pe îndrăgita interpretă. Aici a împărtășit fragmente din viața și cariera sa, subliniind că frumusețea adevărată constă în „ceea ce lași în urmă.”

(w882)

Sofia Vicoveanca rămâne o artistă care a reușit să păstreze vii tradițiile și valorile străvechi, oferind publicului nu doar muzică, ci și speranță și bucurie.

O puteți admira și în ediţia emisiunii #Brilliant, difuzată în luna decembrie a anului trecut la #TVRINFO, când invitata Loredanei Negrilă a fost marea doamnă a cântecului popular românesc.

Prin fiecare cântec, ea continuă să transmită emoție și să inspire generații întregi, menținând vie legătura cu sufletul satului românesc.

Foto: TVR

 

20:00 Concert / Festival folcloric

22:00 Lăutarii vechi şi noi

 
Liliana Laichici, vocea Banatului

Liliana Laichici, vocea Banatului

publicat: duminică, 15 septembrie 2024

Cu ocazia zilei sale de naștere, îndrăgita artistă va fi omagiată de TVR Folclor, un moment special care scoate în evidență cariera sa de succes ...

Grigore Leşe: „Știi ce înseamnă să dai sens vieții? Să cânți pe o strună o melodie și în timpul cântatului, să nu schimbi instrumentul!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Maestrul naiului

Maestrul naiului

publicat: joi, 12 septembrie 2024

Născut pe 6 aprilie 1941, Gheorghe Zamfir a devenit o figură de referință în muzica tradițională românească, cel care a dus naiul pe cele mai ...

 

#TVRfolclor