loader
Foto

"Tradiții de Paști" - o ediție domnească într-o zi împărătească

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, care își adună toată energia creatoare pentru a coace tradiționalii cozonaci şi pasca, fără de care nu ne imaginăm această zi. Duminică, 5 mai, de la ora 11:00, 13:00 și 0:00, la TVR MOLDOVA şi luni, 6 mai, de la ora 21:00 și 23:00, la TVR Internaţional.

 

(w882)Minunea Învierii Domnului are menirea de a aduna neamul împreună. În ziua de Paşti nu se cuvine să stăm singuri, tocmai din acest motiv, Tatiana Slivca a invitat în programul special - "Tradiții de Paști", oaspeţi dragi, artişti valoroşi care vor aduce în casele telespectatorilor un strop de bucurie prin dans şi prin cântec.

(w882)

"​Sărbătoarea Învierii Domnului, este una dintre cele mai aşteptate de la mic la mare, iar noi, ne-am adunat sa trăim bucuria Învierii prin cântec, rememorând o dată în plus tradiţiile de odinioară care nu se vor pierde pentru că avem copii pe care-i integrăm în aceste activităţi culturale." (Tatiana Slivca)

(w882)

De Paşti petrecem împreună cu artiştii neamului la TVR Moldova.

(w882)

După Săptămâna Patimilor, care simbolizează chintesența tradițiilor legate de sărbătoarea Paștelui, așteptăm să luăm lumina dătătoare de viață.
.
În zi de mare sărbătoare suntem în căutarea unui cuvânt bun, părintesc, un cuvânt de călăuzire pe drumul vieții. Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Veniamin, ne-a vorbit despre dimensiunile spirituale ale Praznicului Împărătesc. Înainte de marea întâlnire cu Divinul și participarea la marele miracol al Învierii Domnului, gospodarii îşi pregătesc curţile cu grijă, iar gospodinele aduc în ordine interiorul casei și fac tradiționalele bucate care vor umple coșul de sărbătoare.
.
Ouăle roșii și pasca sunt fața mesei de Paști. Pregătirea aluatului pentru pască este un adevărat ritual pe care mamele, bunicile îl urmează cu strictețe. Cernutul făinii, frământatul, dospitul și coptul sunt etape respectate întocmai de gospodinele de la Butuceni, care ne-au primit în bucătăria lor să fim părtașii acestui proces de creație

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

10:00 Vedeta populară (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)

12:00 Muzica regiunilor

 
Traian Jurchela, aniversat la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cei 75 de ani de viaţă ai artistului împreună cu Angelica Stoican, Andreea Voica, Ioan Bocșa, precum şi ...

TVR Iași vă prezintă Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” | VIDEO

Joi, 23 mai, de la ora 18:30, la Ateneul Național din Iași, adu cu tine o carte și doneaz-o proiectului "Podul de cărți - TVR Iași".

”Cântec și poveste” cu laureații Festivalului de muzică populară

Vineri, 24 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", v-am invitat să cunoașteți laureații celei de-a XIII-a ...

 

#TVRfolclor