loader
Foto

"Cântec și Poveste" din ținutul Bihorului | VIDEO

Vineri, 7 iunie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să cunoașteți povestea cântecului unei interprete-model, din zona Bihor: Viorica Flintașu. La TVR Cluj ediția este sâmbătă și duminică, de la ora 19:00.

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

.
S-a născut într-o familie de țărani bihoreni din satul Săliște de Beiuș, unde a crescut alături de cei doi frați ai săi: poetul Gheorghe Pituț și preotul paroh al Bisericii Ortodoxe Beiuș, Ioan Pituț. Prin căsătorie se stabilește la București în anul 1964, iar doi ani mai târziu reușește să realizeze primele imprimări la Radiodifuziunea Română, sub bagheta dirijorală a marelui dirijor și muzician George Vancu.

(w882)Imediat după acest moment începe și colaborarea cu Televiziunea Română. A cântat de-a lungul timpului cu cele mai prestigioase orchestre și dirijori din România, imprimând la Radio, Electrecord și diverse case de producție muzicală, nenumărate cântece din folclorul tradițional bihorean.

(w882)Deși trăiește la București de 60 de ani, Viorica Flintașu a rămas fidelă cântecului popular tradițional din Bihor, fiind apreciată atât de specialiști, cât și de publicul larg, iubitor de folclor, ca un reper în ceea ce privește interpreții valoroși din acest binecuvântat ținut românesc.

În această ediție a emisiunii, îndrăgita noastră interpretă o să ne facă multe mărturisiri despre drumul său artistic, dar și despre generația tânără de interpreți ai cântecului nostru tradițional.

(w882)Prezentator și realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

 

18:00 Magazin agrar

*Viata Satului

*Producator Gabriel Gherghescu

20:01 Tezaur folcloric

 
Povestea celor 4 subzone ale Maramureşului, într-un mare eveniment folcloric aniversar, de Rusalii, la TVR 1

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit, de curând, 65 de ani de existenţă, într-un concert extraordinar desfăşurat la Baia Mare. ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric”

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne invită să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă pitorească ...

 

#TVRfolclor