loader
Foto

Galerie foto

Cine au fost legendarii frați Buzești şi cum se prepară „mâncarea pandurilor”, la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără şi Cristina Șoloc ne-a invitat să ne alăturăm micului lor grup de călători în căutarea de locuri, oameni şi poveşti „Exclusiv în România”. La TVR 1, pe 2 iunie, de la ora 17.00.

 

Cristina Şoloc
Cristian Tabără
Exclusiv în România

Duminică, la „Exclusiv în România”, Cristina Șoloc și Cristi Tabără s-au reîntors în județul Olt. Au rămas încă multe lucruri interesante de văzut, de aflat și mulți oameni frumoși de cunoscut. De această dată, am explorat, alături de echipa emisiunii, zonele din apropierea orașului Slatina.

(w882) muzeu Drag

(w882) sat neolit

Pentru că aici oamenii se mândresc cu continuitatea și longevitatea lor pe aceste plaiuri, una dintre opriri este în Drăgănești Olt, la Muzeul Câmpiei Boianului Traian Zorzoliu, un complex muzeal unic, pe care merită să-l cunoaștem în detaliu și unde ne întoarcem în istorie vreo 5500 de ani. Aici am avut ocazia să vedem, într-un sat neolitic, cum trăiau strămoșii noştri din civilizația Gumelnița.

(w882) Staret man

(w882) Manastirea

(w882) Parintele

Mergem și pe urmele legendarilor căpitani, frații Buzești. Am aflat cine au fost, cum au trăit și unde își dorm somnul de veci, la Mănăstirea Căluiu - una dintre ctitoriile lor, renovată cu fonduri europene, un loc încărcat de istorie. Tot acolo am cunoscut și oameni interesanți de astăzi, ca părintele Flavian, monah preot și medic de familie în comuna Oboga, foarte aproape de mănăstirea Căluiu.

(w882) centrul de

(w882) centrul de

(w882) Dan Dicu,

Am ajuns, în această ediție, și în satul Bobicești, unde olteanul Dan Dicu a creat un colț de rai, în care atât adulții, cât și copiii se pot bucura de o experiență extraordinară în natură - călăria de agrement. Tot aici ne-am bucurat și de bucate tradiționale delicioase, ca „mâncarea pandurilor”.

(w882) mancarea p

(w882)

Şi, cum nu putem petrece o zi perfectă în Oltenia fără muzică lăutărească, ne-a cântat taraful Iancu Jianu.

(w882) taraful Ia

Producător: Marin Găbudean

20:31 Zestrea românilor

*Despre cultura si valorile autentice ale romanilor, in seria speciala de documentare Zestrea Romanilor

21:00 Vedeta popular-sezon I

 
Povestea celor 4 subzone ale Maramureşului, într-un mare eveniment folcloric aniversar, de Rusalii, la TVR 1

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit, de curând, 65 de ani de existenţă, într-un concert extraordinar desfăşurat la Baia Mare. ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric”

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne invită să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă pitorească ...

 

#TVRfolclor