loader
Foto

Galerie foto

O sărbătoare a copilăriei și a folclorului românesc, de 1 iunie, la TVR 3

De 1 iunie, Ziua Copilului, TVR 3 v-a invitat să redescoperiți bucuria copilăriei într-o ediție specială a emisiunii "Din Arhiva TVR".

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Începând cu ora 20:00, i-ați putut urmări pe cei mai mici iubitori de folclor care au adus în fața dumneavoastră autenticitatea și frumusețea tradițiilor noastre populare.

"Copilăria este darul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat". (scria Horaţiu Mălăele).

(w882) din arhiva

În spiritul acestei reflecții, emisiunea și-a propus să celebreze inocența și veselia copilăriei prin muzică și dansuri populare, interpretate cu pasiune și talent de tineri artiști.

(w882) din arhiva

Astfel, elevii Școlii de Artă București, coordonați de profesorul Valeria Arnăutu, și-au demonstrat măiestria artistică, interpretând cântece cunoscute care ne-au purtat înapoi în timp, în lumea satului românesc de odinioară. Printre cei care au încântat publicul se numără: Daria Butnaru, Maria și Gabriel Fieraru, Anais Ciugulan, Antonio Măgureanu, Iulia David, Matei Stoica, Roxana Filip și grupul "Românașii". Talentul lor, munca și dedicarea pentru păstrarea și promovarea tradițiilor noastre sunt cu adevărat remarcabile.

(w882) din arhiva

De asemenea, tinerii de la Ansamblul “Mugurelul” din Cernavodă, coordonați de doamna Mariana Mazilu, au adus în atenția telespectatorilor ritmurile și dansurile specifice zonei lor de proveniență, Dobrogea, atât de bogată în confluenţe culturale. Eforturile acestor tineri de a menține vie legătura cu tradițiile străvechi, fie că sunt aromâneşti, greceşti sau lipoveneşti, sunt cu atât mai apreciabile în contextul unei lumi moderne care adesea nu încurajează astfel de preocupări.

(w882) din arhiva

Ediția specială a emisiunii "Din Arhiva TVR" de 1 Iunie a fost mai mult decât un simplu spectacol de folclor. A fost o invitație la reflecție și la celebrarea copilăriei, o perioadă esențială și plină de farmec în viața fiecăruia dintre noi. A fost un prilej de a ne aminti de propriile rădăcini și de a aprecia eforturile tinerelor generații de a duce mai departe moștenirea culturală a neamului nostru. Şi nu uitaţi să rămâneți copii!

(w882) din arhiva

20:31 Zestrea românilor

*Despre cultura si valorile autentice ale romanilor, in seria speciala de documentare Zestrea Romanilor

21:00 Vedeta popular-sezon I

 
Povestea celor 4 subzone ale Maramureşului, într-un mare eveniment folcloric aniversar, de Rusalii, la TVR 1

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit, de curând, 65 de ani de existenţă, într-un concert extraordinar desfăşurat la Baia Mare. ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric”

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne invită să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă pitorească ...

 

#TVRfolclor