loader
Foto

Galerie foto

O sărbătoare a copilăriei și a folclorului românesc, de 1 iunie, la TVR 3

De 1 iunie, Ziua Copilului, TVR 3 v-a invitat să redescoperiți bucuria copilăriei într-o ediție specială a emisiunii "Din Arhiva TVR".

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Începând cu ora 20:00, i-ați putut urmări pe cei mai mici iubitori de folclor care au adus în fața dumneavoastră autenticitatea și frumusețea tradițiilor noastre populare.

"Copilăria este darul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat". (scria Horaţiu Mălăele).

(w882) din arhiva

În spiritul acestei reflecții, emisiunea și-a propus să celebreze inocența și veselia copilăriei prin muzică și dansuri populare, interpretate cu pasiune și talent de tineri artiști.

(w882) din arhiva

Astfel, elevii Școlii de Artă București, coordonați de profesorul Valeria Arnăutu, și-au demonstrat măiestria artistică, interpretând cântece cunoscute care ne-au purtat înapoi în timp, în lumea satului românesc de odinioară. Printre cei care au încântat publicul se numără: Daria Butnaru, Maria și Gabriel Fieraru, Anais Ciugulan, Antonio Măgureanu, Iulia David, Matei Stoica, Roxana Filip și grupul "Românașii". Talentul lor, munca și dedicarea pentru păstrarea și promovarea tradițiilor noastre sunt cu adevărat remarcabile.

(w882) din arhiva

De asemenea, tinerii de la Ansamblul “Mugurelul” din Cernavodă, coordonați de doamna Mariana Mazilu, au adus în atenția telespectatorilor ritmurile și dansurile specifice zonei lor de proveniență, Dobrogea, atât de bogată în confluenţe culturale. Eforturile acestor tineri de a menține vie legătura cu tradițiile străvechi, fie că sunt aromâneşti, greceşti sau lipoveneşti, sunt cu atât mai apreciabile în contextul unei lumi moderne care adesea nu încurajează astfel de preocupări.

(w882) din arhiva

Ediția specială a emisiunii "Din Arhiva TVR" de 1 Iunie a fost mai mult decât un simplu spectacol de folclor. A fost o invitație la reflecție și la celebrarea copilăriei, o perioadă esențială și plină de farmec în viața fiecăruia dintre noi. A fost un prilej de a ne aminti de propriile rădăcini și de a aprecia eforturile tinerelor generații de a duce mai departe moștenirea culturală a neamului nostru. Şi nu uitaţi să rămâneți copii!

(w882) din arhiva

14:00 Cântec românesc

18:00 Din muzica popoarelor

*Traditii si folclor ale minoritatilor nationale

Producatori: Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici

 
Despre port, cânt românesc și tradiție, la “Actual regional” | VIDEO

Joi, 18 iulie, de la ora 18:30, la TVR Cluj, Grațian Moldovan v-a invitat la o nouă ediție “Actual regional”.

Festivalul internațional „Tamburaşii Câmpiei Bănăţene” la Sânnicolau Mare (II) | VIDEO

Joi, 18 iulie, de la ora 14:45, la TVR Timișoara, v-am invitat să vizionați a doua parte a ediției despre Festivalul internațional „Tamburaşii ...

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

Nuntă tradițională din Ardeal | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Zeci de turişti care au vizitat în weekend muzeul în aer liber „Romulus Vuia” din Hoia au avut parte de o surpriză de proporţii. O asociație a ...

 

#TVRfolclor