loader
Foto

Prin Braşov, polul turismului de la noi, cu „Exclusiv în România” | VIDEO

Un popas la Bod, pentru o pâine fragedă cu maia, o vizită la Muzeul Sportului și Turismului Montan, un dans românesc spectaculos (Fecioreasca Fetelor) şi totul despre Centrul Georgrafic al României... Echipa lui Cristian Tabără ne-a adus o nouă ediţie „Exclusiv în România”. La TVR 1, pe 21 aprilie, de la ora 17.00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

La „Exclusiv în România”, continuăm să descoperim unicatele, frumuseţile şi oamenii acestei ţări!

Mai întâi vom merge să cunoaștem o fostă jurnalistă care face pâine artizanală cu maia, iar apoi crestează pâinile cu desene care conțin motive tradiționale ori inspirate din natură. Ce iese din mâna Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos și sănătos... pâinile ei pot fi considerate adevărate opere de artă. Cristian Tabără o întâlneşte pe Ana Neagu, care ne povesteşte despre meşteşugul pâinii cu maia la „Exclusiv în România”, duminică, 21 aprilie. În acest episod echipa emisiunii cutreieră Brașovul, polul turismului din România, de unde vom explora întreaga zonă. „Exclusiv în România” se vede la TVR 1 de la ora 17.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Dansatoarele din Crihalma sunt vestite în toate ţara! După ce aproape 200 de bărbați au plecat pe front în Primul Război Mondial, femeile au rămas singure cu gospodăria și inclusiv să ducă mai departe jocul și tradiția. Astfel au început să joace ele în șezători Fecioreasca, iar în timp și-au făcut propriul joc recunoscut și dansat astăzi de multe ansambluri de dans folcloric din toată țara. Împreună cu jurnaliştii „Exclusiv în România” vom vedea Dansul Fecioreasca Fetelor, un dans pe cât de frumos, pe atât de spectaculos şi care așteaptă aprobarea să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot în Brașov a fost inaugurat recent și Muzeul Sportului și Turismului Montan, unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care își țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheaţă, multe trofee și filme de arhivă din perioada interbelică, cu demonstrații sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului românesc.

(w882)

(w882)

(w882)

Şi... nu ne grăbim să plecăm din această frumoasă zonă pentru că am aflat că aici se află Centrul Georgrafic al României! Până în 2007 nimeni din comunitatea ştiinţifică nu a fost preocupat de acest lucru. Însă profesorul universitar Alexandru Boroiu a reușit, după ani de muncă și studiu, să determine cu exactitate unde se află centrul ţării. Acest loc nu se află la Dealul Frumos, așa cum se credea, ci în cu totul altă parte, ceea ce a surprins pe toată lumea. Vom afla şi noi cum stau lucrurile duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Nu lipsiţi de la plimbarea prin judeţul Braşov! Cristian Tabără şi echipa sa ne promit o călătorie plină de farmec, informaţii şi locuri aparte!

 

9:30 Zestrea românilor (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)

10:00 Vedeta populară (R)

(R din 24 mai)

(Reluare)
 
Traian Jurchela, aniversat la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cei 75 de ani de viaţă ai artistului împreună cu Angelica Stoican, Andreea Voica, Ioan Bocșa, precum şi ...

TVR Iași vă prezintă Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” | VIDEO

Joi, 23 mai, de la ora 18:30, la Ateneul Național din Iași, adu cu tine o carte și doneaz-o proiectului "Podul de cărți - TVR Iași".

”Cântec și poveste” cu laureații Festivalului de muzică populară

Vineri, 24 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", v-am invitat să cunoașteți laureații celei de-a XIII-a ...

 

#TVRfolclor