loader
Foto

Tinerețea cântecului popular românesc, la "Cântec și Poveste"

Vineri, 14 iunie, de la ora 15:00, la TVR 3, ne-am întâlnit cu tinerețea cântecului popular românesc, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste".

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

Tineri interpreți laureați ai Festivalului "Valeria Peter Predescu": Ștefan Negru, Lenuța Filipoi, Georgiana Păduraru și Dorin Rus.

(w882)Cu toții ne-au mărturisit ce a însemnat câștigarea unui premiu important la acest valoros festival, dedicat tinerilor interpreți de muzică populară, dar și despre importanța participării tinerilor la astfel de competiții, în care sunt evaluați atât de către specialiști din acest domeniu, cât și de publicul spectator prezent la concertele-concurs.
.
(w882)Am aflat lucruri deosebite realizate de ei pe parcursul timpului, de la câștigarea titlurilor de laureat și până acum, când au primit cinstea de a fi invitați în recital la acest important festival folcloric. Am aflat de la ei ce sfaturi le-ar da colegilor mai tineri, ce bat la porțile afirmării artistice și dacă e important să participe la concursurile mari din acest domeniu.
.
(w882)Despre realizările și proiectele lor de viitor, despre ce înseamnă pentru ei această ipostază de mesager al cântecului tradițional și despre multe altele, ați aflat în edița aceasta a emisiunii.
.
(w882)
.
(w882)***
.
Moderator Alexandru Pugna
Producător Radu Anghel

18:00 Magazin agrar

*Viata Satului

*Producator Gabriel Gherghescu

20:01 Tezaur folcloric

 
Povestea celor 4 subzone ale Maramureşului, într-un mare eveniment folcloric aniversar, de Rusalii, la TVR 1

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a sărbătorit, de curând, 65 de ani de existenţă, într-un concert extraordinar desfăşurat la Baia Mare. ...

Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Botejunea, şezătoarea, nunta – obiceiuri păstrate cu sfinţenie în Maramureş, duminică, la „Tezaur folcloric”

Duminică, 23 iunie, în noua ediţie „Tezaur folcloric”, Gheorghiţa Nicolae ne invită să descoperim obiceiuri şi tradiţii dintr-o zonă pitorească ...

 

#TVRfolclor